Balandžio 19 d. 18 val. Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešojoje bibliotekoje (A. Mapu g. 18, Senamiestyje) vyks žurnalisto Dovydo Pancerovo knygos „Kiborgų žemė“ pristatymas. Renginyje dalyvauja Kauno šokio teatras „Aura“. Pokalbį su autoriumi moderuos istorikas, „Misija Sibiras“ dalyvis Simonas Jazavita.

Ši knyga – portalo 15min inicijuoto socialinio projekto dalis. Karas Ukrainoje dramatiškai priminė, kad ir Lietuvos saugumas nėra nepajudinamas, todėl būtinos nuolatinės pastangos jį stiprinti. Stiprinti ne tik aukščiausiu valstybės lygiu. Tai galime ir turime daryti kiekvienas.

Visas šios knygos pelnas bus skirtas Lietuvos kariuomenei, konkrečiai – Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotajam pėstininkų batalionui. Šis Tauragės rajono Sakalinės miškuose įsikūręs batalionas – vienas atokiausių ir labiausiai atskirtų nuo civilinės aplinkos. Jame privalomąją karo tarnybą gali atlikti iki 600 šauktinių, taip pat tarnauja apie 400 profesinės tarnybos  karių.

Portalas 15min kartu su partneriais šio projekto lėšomis įsipareigoja batalione įrengti dvi šiuolaikiškas laisvalaikio-edukacines erdves. Jos užtikrins visavertį savo pilietinę pareigą garbingai atliekančių Lietuvos šauktinių ir šalies gynybai pasirengusių profesinės tarnybos karių laisvalaikį bei švietimą.

Kartu viliamės, kad šis projektas taps akstinu ir kitoms pilietinėms iniciatyvoms, kuriant Lietuvos karių gerovę ir prisidedant prie Lietuvos saugumo.

Daugiau apie renginį ČIA.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: