Organizatorių archyvo nuotr.

Orkestro pankais praminti „Mood Sellers“ jau septynerius metus dalijasi pučiamųjų muzika vietose, kuriose dažniau renkasi ne vakarinėmis sukniomis ir kostiumais pasipuošę ponai, o atsipalaiduoti ir pašokti norintis jaunimas. Žinoma, ir pačios pučiamųjų grupės muzika yra neklasikinė, kaip būtų įprasta įsivaizduoti pagalvojus apie „dūdas“, o erdvės, kuriose „Mood Sellers“ groja, toli gražu ne filharmonijos, simfonijos ar kitų klasikinei muzikai pritaikytų kultūros rūmų salės.

Šie „brass“ muzikos atstovai dažniau yra sutinkami naktiniuose ar gyvos muzikos klubuose, o vasaros metu jie lipa ant didžiųjų Lietuvos festivalių scenų. Taip pat „Mood Sellers“ galima išvysti tiesiog grojančius gatvėje. Beje, šiuo tikslu aštuonių vyrukų komanda buvo kelis kartus išvykusi groti į didžiąsias Europos sostines, kuriose dalijosi su miestų svečiais ir gyventojais džiazo, fanko, Balkanų ir disko muzikos skambesiais.

Grupė „Mood Sellers“ ne tik aktyviai vykdo savo veiklą, bet yra dalyvavę ir bendruose projektuose su tokiomis žinomomis Lietuvos grupėmis bei atlikėjais kaip „G&G Sindikatas“, Leon Somov ir Jazzu, „Dogma“, bei „Liūdni Slibinai“. Taip pat pučiamųjų grupė 2015 m. vasarą dalyvavo tarptautiniame muzikos projekte „Feel the beat of Batumi“ Gruzijoje. Jame „Mood Sellers“ susipažino su Estijos reperių grupe „Goro Lana“, su kuria praėjusių metų rudenį surengė koncertų turą Estijoje.

Mood Sellers

Organizatorių archyvo nuotr.

Muzikantai sako, kad dažnai susiduria su stereotipiniu požiūriu į grupę, kaip darinį, kuriame privalo būti gitaros ir vokalas. Tačiau patys dėl to nenusivilia ir teigia, jog šiuos stereotipus laužo ir pratina Lietuvos publiką, prie neįprasto muzikinių grupių sąstato. Artimiausiu metu tuo galėsite įsitikinti šeštadienį, balandžio 16 d. Kauno gyvos muzikos klube „Orixo“, kur 21.00 val. įvyks nuotaikingųjų „Mood Sellers“ koncertas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: