(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Pirmose 2010 metų draugiškose rungtynėse eksperimentinės sudėties Lietuvos nacionalinei futbolo rinktinė svečiuose nusileido Ukrainos futbolininkams rezultatu 0:4. Charkove vykusioje dvikovoje lietuviai du įvarčius praleido jau rungtynių pradžioje, o dar du kartus ukrainiečiai pasižymėjo po pertraukos.

Rinktinės vyriausiojo trenerio poste šiame mače debiutavęs Raimondas Žutautas šansą debiutuoti suteikė net trims komandos naujokams – Ramūnui Radavičiui, Dominykui Galkevičiui ir Arvydui Novikovui. Vartininkas Giedrius Arlauskis žaidė savo šeštąsias rungtynes rinktinėje, Vytautas Lukša – trečiąsias.

Rungtynių pradžioje neblogos progos įmušti neišnaudojo Darvydas Šernas, o šeimininkai įmušė po vieno pirmųjų savo smūgio. 10 min. Oleksandro Alijevo baudos smūgio G.Arlauskiui nepavyko atmušti kamuolio ir šis įskriejo į vartus. 17 min. O.Alijevas jau smūgiavo tiksliai žaidimo metu. Lietuvos rinktinė daug kartų smūgiavo iš toli, tačiau savo vartus patikimai gynė Oleksandras Goriainovas.

Palaikoma apie 35 tūkstančių žiūrovų „Metallist“ stadione Ukrainos rinktinė savo pergalę įtvirtino 69 minutę, kai Vidas Alunderis baudos aikštelėje pargriovė Jevgenijų Konoplianką ir 11 metrų baudinį realizavo Andrejus Ševčenka. Po devynių minučių ukrainiečių kapitonas tiksliai užbaigė kontrataką – 4:0. Bene geriausią galimybę įmušti paguodos įvartį Lietuvos komandai turėjo debiutantas D.Galkevičius, bet jo smūgį varžovų vartininkas atmušė.

Kitas rungtynes Lietuvos nacionalinė rinktinė žais birželio 18-20 dienomis Kaune vyksiančiose Baltijos taurės varžybose, kuriose taip pat dalyvaus Latvijos ir Estijos komandos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: