Organizatorių archyvo nuotr.

Ketvirtą vietą 2019-ųjų metų A lygos sezone užėmusiai „Kauno Žalgirio“ futbolo komandai pavyko išsaugoti dar vieną futbolininką. Prie kontraktus pratęsusių Martyno Dapkaus ir Deivido Mikelionio prisijungė ir Egidijus Vaitkūnas.

31-erių metų futbolininkas komandoje sužaidė savo pirmą sezoną, per kurį A lygoje aikštėje pasirodė per 17 rungtynių, atliko rezultatyvų perdavimą ir kartą pasižymėjo pats. Tiesa, keturis mėnesius jis gydėsi sezono pradžioje patirtą traumą.

Iš tikro esu laimingas, nes tas mėtymasis, ieškojimas ir nerimas nėra geras dalykas. Jaučiuosi pagerbtas, nes klubas parodė labai didelį pasitikėjimą ir tikrai norėjo mane išsaugoti. Per pirmuosius metus čia supratau, kad tai yra klubas, kuris turi gerą viziją, viskuo rūpinasi, kelia aukštus tikslus ir to man pakanka. Komandoje mane matyti norėjo ne tik vadovai, bet ir treneris, kuris atsiliepė labai gerais žodžiais, o tai tikrai motyvuoja“, – pratęsęs kontraktą su Žalgiris.lt mintimis dalijosi E.Vaitkūnas.

Prieš prisijungdamas prie „Kauno Žalgirio“ žaidėjas rungtyniavo kaimyninėje Baltarusijoje, o pasibaigus 2019-ųjų metų sezonui spaudoje buvo pasirodžiusi informacija apie galimą gynėjo persikėlimą į užsienį.

Buvo susidomėjimo iš užsienio klubų, bet po pokalbių su klubu ir treneriu, klausimų neliko. Aš jau prieš tai galvojau, kad nelabai noriu vykti į užsienį, nes čia Lietuvoje yra šeima, mažas vaikas, todėl norisi kuo daugiau laiko praleisti kartu. „Kauno Žalgiris“ pasiūlė geras sąlygas, tad malonu tęsti pradėtus darbus“, – užsienio klubų susidomėjimą patvirtino žalgirietis.

Triskart A lygos čempionas šiuo metu jau pradėjo individualiai sportuoti ir tikina, kad jau su nekantrumu laukia pasirengimo sezonui starto.

Po truputį individualiai sportuoju su treneriu, o dabar pradėsiu sportuoti pagal komandos trenerių paruoštą programą. Jei ilgiau ilsiesi, vėliau vėl ganėtinai sunku įsivažiuoti, todėl stengiuosi nuolat palaikyti formą ir jau laukiu sausio mėnesio, kai susitiksime su komandos draugais ir naujokais, kurie, tikiuosi, bus stiprūs. Taip pat, norėčiau, kad komandoje liktų kuo daugiau žaidėjų iš praėjusio sezono, nes tokio kolektyvo dar niekur nesu turėjęs. Aišku, prie sprendimo pratęsti kontraktą prisidėjo ir tą patį padarę puikūs žaidėjai bei žmonės – D.Mikelionis ir M.Dapkus“, – užbaigė Lietuvos vyrų futbolo rinktinės gynėjas.

E.Vaitkūno kontraktas su Kauno klubu galios iki 2021-ųjų metų sezono pabaigos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: