Alecas Baldwinas / Filmo "It's Complicated" kadras

Kaip praneša JAV žiniasklaida, remiantis Santa Fe apygardos šerifo biuru, šaunamąjį ginklą filmavimo aikštelėje panaudojus 68 metų aktoriui ir prodiuseriui Alecui Baldwinui viena moteris filmavimo komandos narė mirė, o filmo režisierius buvo sužeistas, panaudojus šaunamajį ginklą filmo „Rustas“ (Rust) filmavimo aikštelėje Naujojoje Meksikoje.

Pasak tyrėjų, nukentėjusi moteris buvo įvardyta kaip 42 metų Halyna Hutchins kino operatorė. Ji buvo išgabenta į ligoninę sraigtasparniu, o Naujosios Meksikos universiteto ligoninės medikai paskelbė apie mirtį.

Kitas nukentėjusysis, 48 ​​metų režisierius Joelis Souza, greitosios pagalbos buvo nugabentas į Sent Vincento regiono medicinos centrą. Išsami informacija apie jo būklę nebuvo paskelbta.

„Pasak tyrėjų, atrodo, kad įvykio metu buvo filmuojama scena buvo susijusi su šaunamojo ginklo panaudojimu, ginklas buvo skirtas kekvizitui“, – sakoma JAV valdžios institucijų pranešime. – Detektyvai tiria, kaip kokiomis aplinkybėmis tai galėjo nutikti.

Incidentas įvyko ketvirtadienį, apie 13.50 val. vietos laiku, sakė tyrėjai.

63 metų aktorius ketvirtadienį prieš įvykį soc.  tinkle „Instagram“ paskelbė nuotrauką, kurioje jis matomas veikiausiai filmavimo aikštelėje, vilkintis senovinį kostiumą ir netikru krauju išteptus marškinius.

Neįvardinti šaltiniai teigia, kad galimai aktorius iššovė iš ginklo per repeticiją, nežinodamas, kad šis užtaisytas koviniais šoviniais.

Kaip informavo Šerifo atstovas, sužeisto režisieriaus „būklė kritinė“.

„Rustas“ filmas, kurio veiksmas vyksta 1880 -aisiais ir kuriame vaidina Baldwinas, Travisas Fimmelis ir Jensenas Acklesas.

Šerifo biuras nurodė, kad tyrimas „tebėra atviras ir aktyvus“ ir kaltinimai kol kas nebuvo pareikšti.

Panašus incidentas įvyko 1993 metais, kai filmavimo aikštelėje buvo nušautas Brandonas Lee, Rytų kovų menų filmų žvaigždės Bruce’o Lee sūnus.  Aktorius žuvo kuriant filmą „Varnas“ (The Crow). Tąkart irgi buvo iššauta iš rekvizitui skirto ginklo, turėjusio šaudyti tuščiais šoviniais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: