Kino filmo "Bill Cunningham New York" kadras

Kino teatras „Pasaka“ ir Vyrų mados savaitė visus madai neabejingus žiūrovus kviečia atidžiau pažvelgti į vienos labiausiai įkvepiančių mados pasaulio asmenybių portretą. Dokumentinis pasakojimas „Bilas Cunninghamas: Niujorkas“ (Bill Cunningham New York, 2010) supažindins su legendiniu „New York Times“ žurnalo fotografu, suformavusiu gatvės stiliaus fotografijos kanoną.

„Platusis pasaulis madą suvokia kaip lengvabūdiškumą, kurio derėtų atsisakyti. Tiesa ta, kad mada yra šarvai, padedantys ištverti gyvenimo kasdienybę. Nemanau, kad galima atsisakyti mados. Tai būtų tas pats, kas civilizacijos atsisakymas“, – sakė mados fotožurnalistikos pradininkas Bilas Cunninghamas.

Bilas Cunninghamas pradėjo fotografuoti žmones gatvėse dar Antrojo pasaulinio karo metu. Jį domino ne stilistų aprengtos garsenybės, o tik originalūs drabužiai, vilkimi kūrybiškų, savitą stilių turinčių asmenybių. „Geriausi mados pasirodymai neabejotinai vyksta gatvėse. Taip buvo ir bus visada,“ – įsitikinęs Bilas Cunninghamas.

Fiksuodamas spalvingą, įnoringą, greitai besikeičiantį mados pasaulį Billas Cunninghamas pats tapo mados ikona. Tiesa, netradicine. Kuklus, asketiškai gyvenantis džentelmenas, daugiau nei pusę amžiaus kasdien imdavo į rankas fotoaparatą, sėsdavo ant dviračio ir nepailstamai ieškojo grožio. Patekti į jo fotoaparato akiratį buvo didžiausia garbė net tokioms kertinėms mados industrijos asmenybėms, kaip „Vogue“ žurnalo redaktorė Anna Wintour. „Mes visi rengiamės dėl Bilo,“ – neslėpė ji.

Bill Cunningham shooting on the street in New York City from the feature-length documentary, "Bill Cunningham New York," ( 2010), directed by Richard Press and produced by Philip Gefter. TO BE USED ONLY WITH PRESS AND PROMOTIONAL COVERAGE OF THE FILM. NOT TO BE USED FOR ANY OTHER PURPOSE WITHOUT PERMISSION FROM THE FILMMAKERS. credit: First Thought Films Contact Philip Gefter: philipgefter@gmail.com
Kino filmo “Bill Cunningham New York” kadras

Praėjusiais metais pasaulis atsisveikino su 87-erių sulaukusiu fotografu. Jo nuotraukos kalba pačios už save, tačiau tai, ką Bilas Cunninghamas turi pasakyti apie stilių, madą, etiką ir meilę darbui, užburia sveika nuovoka bei tikrumu, kurio kartais taip pritrūksta išorę ir pozą vertinančiame spalvingame mados pasaulyje.

Filmą su šia nepaprasta asmenybe nuo kovo 10 d. filmą galima žiūrėti internetu www.epasaka.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: