Organizatorių archyvo nuotr.

Gruodžio 9-osios rytą Lietuvos policijos mokykloje (toliau – LPM) vyko kursantų iškilminga priesaikos ceremonija. Priesaiką davė 23 kursantai, kurie LPM mokosi pagal įvadinių mokymo kursų programą ir mokslus pradėjo prieš mėnesį.

Būsimi pareigūnai prisiekė būti ištikimais Lietuvos Respublikai, gerbti ir vykdyti jos Konstituciją ir įstatymus, negailėti jėgų gindami žmogaus teises, laisves, visuomenės ir valstybės interesus, sąžiningai atlikti pareigas ir visada saugoti gerą Lietuvos policijos mokyklos kursanto vardą.

Po priesaikos žodžių kursantų atstovė priklaupė ant dešiniojo kelio ir pabučiavo mokyklos vėliavą bei garsiai ištarė „Tėvynės labui!“.

Po oficialios ceremonijos LPM viršininko pavaduotojas, laikinai einantis viršininko pareigas, Mindaugas Bilius pasveikino visus kursantus davus priesaiką.

Oficiali ceremonija truko vos kelias minutes, tačiau kokios jos svarbios – jūs davėte priesaiką, kuri jus lydės visą gyvenimą. Nuo šiandien jūs tampate didelės policijos šeimos nariais. Kaip ir kiekvienoje šeimoje, taip ir jūsų tarnyboje bus visko ir gerų akimirkų, ir blogų. Viskas gyvenime susideda iš mažų žingsnelių, kurie veda prie didelių ir atsakingų darbų. Tad ženkite juos ir savo darbais užsitarnaukite žmonių pagarbą ir meilę. Sveikinu visus įsiliejus į policijos šeimą“, – kalbėjo M. Bilius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: