© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kauno aplinkosaugininkai nustatė, kad Kauno rajone esančioje fermoje į aplinką pateko pavojingų atliekų, kurios užteršė dirvožemį ir galbūt aplinkinius gruntinius vandenis.

Kaip rašo “Kauno diena”, pavojingomis atliekomis užteršta atliekų tvarkymo įmonei “Jukneda” priklausanti buvusių kiaulių fermų teritorija Domeikavos seniūnijoje, Eigirgaloje – įtariama, kad dalis medžiagų galėjo būti išpiltos tyčia. Nustatyta, kad grunto užterštumas sunkiaisiais metalais (alavu, chromu, cinku, švinu, variu) leistinas normas viršija nuo kelių iki keliasdešimt kartų, kai kuriais – iki 100 kartų.

Manoma, kad gruntą užteršė šios išbėgusios ir galbūt išpiltos pavojingos apleistoje fermoje laikytos cheminės medžiagos – Ėsdinimo rūgštys, dažai, lakai, cheminiai tirpikliai ir jų mišiniai, naftos produktai ir kitos pavojingos atliekos, kurios čia buvo laikomos nesandariose, atvirose talpose, tam nepritaikytoje vietoje.

Aplinkosaugininkams pareikalavus, “Jukneda” dokumentais negalėjo pagrįsti, kur padėjo beveik 500 t atliekų – įtariama, kad bent dalies jų buvo atsikratyta nelegaliai, siekiant pasisavinti jų tvarkymui skirtas lėšas. Įmonės atstovai tai neigia.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: