© KaunoZinios.lt nuotr.

Šeštadienio vakarą didžiausią šalies areną užplūdo elektrinių gitarų ir išskirtinio vokalo gerbėjai. Bilietai buvo tiesiog išgraibstyti, kas neabejotinai džiugina ir teikia vilties, jog roko koncertai mūsų šalyje vyks dažniau. Vieną labiausiai lauktų šių metų koncertų pradėjo apšildantieji „Monster Truck“, ir jau pirmieji gitarų akordai leido suprasti, kad vakaras bus neeilinis.

Skambėjo tikras autentiškas rokas, grupė tikrai nenuvylė, o tai pakankamai retas reiškinys, kuomet kalbame apie apšildančiuosius atlikėjus. Prikaustę dėmesį gerai valandai laiko kanadiečiai rokeriai džiugino klausytojus originaliomis, energingomis kompozicijomis.

Vienintelis „Monster Truck“ pasirodymo trūkumas, kuris dar labiau išryškėjo į sceną užkopus „Nickelback‘ams“ buvo garso kokybė. Nėra teisinga apšildančiųjų gupių atžvilgiu skriausiti jas neįjungiant viso garsinio galimybių arsenalo.

nickelback-3

© KaunoZinios.lt nuotr.

Na, o kai scenoje pasirodė taip laukti, kokias 20 min. vėluojantys vakaro kaltininkai salė tiesiog pašėlo. Grupės vokalistas Ch. Kroegeris kreipęsis į publiką  – „Pasiruošk, Europa, mes sudrebinsime tave“ nemelavo.

Vienas smagiausių vakaro atradimų, nesant mirtinai „Nickelback“ gerbėjai, kuri keliasi ir gulasi į lova su jų muzika yra tai, kad grupė nėra vieno hito „How You Remind Me“ įkaitė ir savo repertuare turi didelį publikos mėgiamų dainų arsenalą.

nickelback-4

© KaunoZinios.lt nuotr.

Bene įsimintiniausia ir daugiausiai palaikymo sulaukusi koncerte nuskambėjusi  daina buvo „Photograph“, kurios metu ekranuose keitėsi prisiminimų vaizdai iš grupės ir gerbėjų gyvenimo akimirkų. Apskritai vizualinė koncerto pusė buvo gana minimalistinė, lyginant su tarkim neseniai vykusiu išskirtiniu vizualine reginio prasme „Muse“ pasirodymu. Iš kitos pusės „Nickelback“ koncerto garso kokybė visa galva lenkė britų rokerius, o tai tokio pobūdžio renginiui yra lemiamas faktorius.

Daugelis grupės gerbėjų internetiniuose komentaruose tikina, jog apsilankius „Nickelback“ koncerte įspūdis apie grupę gerokai pakinta. Esą tik koncertas atveria tikrąjį vaizdą, kad tai šimtaprocentinis rokas, primenatis geriausiais senosios mokyklos tradicijas. Tai nėra visiška tiesa. Vis tik dalis grupės dainų skamba pakankamai, o gal netgi per daug švelniai, ir norit pateikti tikro muzikinio įvykio vardo vertą pasirodymą derėtų kiek kitaip formuoti grojaraštį, koncertui renkantis kiek aštresnius kūrinius.

nickelback-2

Dar viena dažnai pasitaikanti bėda, kuri neaplenkė ir „Nickelback“ pasirodymo, yra tai, kad dainos koncerte skamba absoliučiai identiškai įrašams ar video klipų versijoms. Koncertuose norėtųsi išgirsti kiek kitokių aranžuočių, laisvesnės muzikinės kūrinių interpretacijos. Na bet tai jau kabinėjimąsis. Vakaras bet kuriuo atveju pasitaikė išskirtinis. Publika tikrai ilgam įsimins gerą altlikėjų nuotaiką, pokštus apie alkoholį ir daugybę kartų smagiai, beveik be akcento išrėktą lietuviškąjį „Į sveikatą!”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: