© Lauros Selenytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Šokoladas – ne tik skanu, bet ir naudinga. Šokolade yra elementų, kurie padeda mažinti stresą. Šokoladas suteikia žvalumo, lėtina odos senėjimą, saugo nuo diabeto, o juodasis šokoladas netgi padeda sulieknėti! Štai ir atsakymas kodėl taip sunku praeiti pro šalia Kauno Rotušės įsikūrusią kavinę Chocolaterie”.

Taip jau nutiko, kad susitikimą su drauge suplanavome beprotiškai karštą rugpjūčio popietę, kuomet atostogaujantys mirksta prie ežerų, o dirbantieji mėgaujasi kondicionierių teikiamais malonumais. Viena aišku: karštos kavos tikrai nesinori. Prisėdusi ant „Chocolaterie“ lauke esančių sėdmaišių, belaukdama draugės, užsisakiau šaltos kavos. Patarimas visiems, kurie mano, jog užsisakę šaltą kavą, padavėja/as atneš populiariąją frappe: būtina priminti, jog ledukai privalo būti susmulkinti. Kitu atveju, ragausite paprastą kavą, į kurią įdėta ledo gabaliukų. Žinoma, yra galimybė pasirinkti sirupą, kurio yra keleto rūšių. Aš, kaip tikra sveikuole, tokios prabangos atsisakiau. Gera žinia taupuoliams: šaltoji kava tik 1.60€ (5,52 Lt). Kaina tikrai nėra didelė, turint omenyje, jog kavinukė įsikūrusi miesto širdyje. Paprastos kavos (nepagardintos jokia grietinėle ar ledukais) kainos svyruoja nuo 1,25€ (~4.30 Lt.) iki 1,40€ (~4.80 Lt.).

Įėjus į „Chocolaterie“vidų pirma šovusi į galvą mintis: kaip čia tamsu. Bet jauku. Dvelkia savotiška bohema. Jeigu darbuotojos būtų vilkėjusios pūstas, liemenį siaurinančias sukneles, tikrai būčiau pagalvojusi, jog nusikėliau į renesanso epochos kavinę. Nesu saldumynų mėgėja, tačiau neatkreipti dėmesio į stiklinėje vitrinoje besipuikuojančius kepinius nėįmanoma. Šaltas sūrio pyragas, jogurtinis tortas, varškės kremo tortas su mėlynėmis, gaivus braškių tortas… Jeigu dar nesužadinau apetito, papasakosiu kas gi tapo mūsų išrinktaisiais. Aš, kaip tikra sūrio gurmanė pasirinkau „Maskarponės tortą su pistacijų gabaliukais“.

© Lauros Selenytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Draugė, taip pat ilgai varvinusi seilę pasirinko anot kavinukės meniu, damų mėgstamiausią „Baltojo šokolado ir varškės kremo tortą“. Reikia pripažinti, tokius skanėstus leidžiame sau ne kiekvieną dieną, todėl už 100g sumokėti 2,30€ (~7,90 Lt.) tikrai nepasirodė per daug. Atgaivai draugė užsisakė šaltos kavos su mėtų sirupu, o aš, šįkart jau pasimokiusi, paprašiau šaltos kavos, tačiau su maltais ledukais.

© Lauros Selenytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Pamačiusios savo pyrago gabaliukus, su drauge susižvalgėme ir nieko viena kitai nesakiusios nusišypsojome. Tai jau gerai, argi ne? Paragavus savojo “maskarponės gėrio” supratau, kad mano močiutei gresia “geriausios kepėjos” titulo netektis. Niekada nebūčiau pagalvojusi, jog laimė gali sverti tik 100 gramų. Dėja, šia laime draugė negalėjo pasidžiaugti, nes varškės tortas, anot jos, vėlėsi burnoje kaip neiškepusi pyrago masė. Laimei, skonį užgožė šaltoji kava su mėtų sirupu.

© Lauros Selenytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Tiesa, dar vienas patarimas apsisprendusiems sėdėti lauke. Žinoma, pavarvinti seilę į pro šalį pravažiuojančias Porche Panamera ar BMW i8 nėra nuodėmė. Tačiau, mėgavimasis kava ir desertu nebetampa toks malonus, kai pro šalį zvimbia mašinos. Tad kad ir kaip norėsis „įkristi“ į sėdmaišį, verčiau nepabijokite įeiti į vidų. Bent jau girdėsite viską, ką pasakoja jūsų kompanionas. Tiems, kurie pagalvojo, jog čia gali ateiti tik popietės kavos ir deserto, klysta. Kavinėje yra 3 rūšių alaus (Švyturio Extra, Kronenbourg 1664 Blanc ir Grimbergen), vyno, sidro ir kitų alkoholinių ir gaiviųjų gėrimų. Mėgstantiems naktipiečius: „Chocolaterie“ darbo laikas nuo 08:00 iki 23:00, savaitgaliais nuo 10:00 iki 23:00.

© Lauros Selenytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Maistas: 4. Na, negalima duoti aukščiausio balo, kuomet visą laiką turėjau klausytis kaip baltojo šokolado ir varškės kremo tortas buvo išpeiktas dėl sunkiai kramtomos konsistencijos. Tačiau, mano ragautas pyragas buvo nuostabus.

Aptarnavimas:5. Nepaisant to, jog nurenkant indus, padavėjai iš rankų iškrito stiklinė, reikia pripažinti, jog įėjus į kavinę, tave pasitinkanti šypsena sukelia tik teigiamas emocijas. Darbuotojos noriai ir nuoširdžiai pataria, jeigu niekaip neapsisprendi kurį “gėrio gabalėlį” paragauti.

Aplinka: 4. Tai ne viena iš moderniųjų kavinių, kurioje rasi visas vaivorykštės spalvas. Nors gali pasirodyti, jog aplinka gan tamsi ir nyki, ilgiau ten pasėdėjus supranti, jog kavinukėje vyrauja jauki ir bohemiška atmosfera. Jeigu būtų išspręsta mašinų važinėjimo pro kavinę pirmyn atgal problema, aukščiausias balas būtų skirtas sėdmaišių karalystei lauke.

Verta aplankyti: 4. Kavinukėje daug vietos, o maisto ir gėrimų pasirinkimas tikrai nemažas. O maloni optinė apgaulė, esanti ant pasirinkto skanėsto lėkštės, kavinei suteikia savito išskirtinumo. Džiugi žinia nežinantiems kur pasikviesti ką nors į pasimatymą – „Chocolaterie” kavinukė  dvelkia tikrų tikriausia romantika.

Galutinis įvertinimas:

Taip pat skaitykite: Kauno spurginės. Kas ir kaip?

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: