Džonis Depas filme „Fantastiniai gyvūnai“ / © Warner Bros

Po to, kai „Haris Poteris ir mirties relikvijos: 2 dalis“ 2011 m. kasoje pritraukė 1,3 milijardo dolerių, kino kūrėjai padarė kino pertrauką. Kai 2016 m. jis sugrįžo su istorijos priešistore „Fantastiniai gyvūnai ir kur juos rasti“ legendinės franšizės paveldėtojas pasirodė visai padoriai – viso pasaulio kasos grąža buvo apie 814 mln. Tačiau jo tęsinys „Grindelvaldo piktadarystės“ pasirodė gerokai prasčiau ir uždirbo 654 milijonus dolerių visame pasaulyje.

Nesvarbu, ar „Fantastinių žvėrių“ filmų kokybė yra prastesnė nei prieš juos pasirodžiusios „Hario Poterio“ sagos ar ne, tai yra nuomonės klausimas, tačiau negali būti abejonių, kad „Fantastiniai žvėrys“ gana ilgą laiką buvo prieštaringi dėl vieno aktoriaus: Džonio Depo.

Knygoje „Fantastiniai žvėrys ir kur juos rasti“ žiūrovai buvo supažindinti su naujausiu Poterio visatos blogiečiu Percivaliu Gravesu ( akt. Colinas Farrellas). Filmo pabaigoje paaiškėjo, kad Gravesas iš tikrųjų buvo Gellertas Grindelvaldas (vaidina Depas). Grindelvaldas – buvęs Albuso Dumbledoro mylimasis (kurį vaidina Džiudas Law „Fantastinių žvėrių“ sagoje) ir rimto kalibro piktadarys, norintis visus nemagiškus vartotojus nušluoti nuo Žemės paviršiaus.

Visgi atsisakyti didelio vaidmens ne vieną krizę šiuo metu išgyvenantį Depą privertė ne franšizės finansiniai sunkumai ar nuolatinės Grindelvaldo personažo piktadarystės, kurios ne visai populiarios gerbėjų rate, o realūs buvusios sutuoktinės Amber Heard kaltinimai užpuolimu, smurtu ir piktnaudžiavimu galia. Nesuskaičiuojama daugybė „Fantastiniai gyvūnai“ piktinosi, kad Deppas vis dar dalyvavo „Grindelwaldo nusikaltimuose“. Dalis jų kreipėsi į studiją „Warner Bros.“ siekdami, kad aktorius būtų pašalintas iš franšizės.

2020 m. lapkritį, pats Džonis Depas paskelbė, kad nebevaidins Grindelvaldo. Jo viešos teisinės kovos greičiausiai paveikė „Warner Bros“ sprendimą.

Džonis Depas filme „Fantastiniai gyvūnai“ / © Warner Bros

 

Kai Amber Heard pateikė skyrybų prašymą su Johnny Deppu tuo pačiu metu ji taip pat apkaltino Depą fiziniu užpuolimu. Amber Heard taip pat paviešino nuotraukas, kuriose matomas alkoholiu ir narkotikais apšnerkštas stalas jos namuose Los Andžele, ant grindų gulinis aktorius ir galimos smuro žymės. Buvo pasiektas 7 mln. USD neteisminis susitarimas, prie kurio pridėtas bendras pareiškimas: „Mūsų santykiai buvo labai aistringi ir kartais nepastovūs, tačiau visada susieti meilės.“

Kaip galite įsivaizduoti, šie realaus gyvenimo įvykiai paveikė kino frašizės gerbėjų požiūrį į Deppo įtraukimą į „Fantastinių žvėrių“ filmus. Nors pati Hario Poterio autorė ir „Fantastinių žvėrių“ rašytoja J.K Rowling (apie ją vėliau) viešai gynė Depą ir jo aktorių atranką, daugelis gerbėjų liko nusivylę jo įtraukimu į franšizę. Depo teismas nepadeda „Fantastinių gyvūnų“ sėkmei ir kalba eina pie ilgalaikį poveikį.

2020 m. liepos mėn. Depas pradėjo ieškinį dėl šmeižto prieš bulvarinę spaudą parodžiusią jį kaip „žmonos skriaudėją“. Lapkričio 2 dieną teismai priėmė nepalankų Depui sprendimą.

Praėjus vos kelioms dienoms, lapkričio 6 d., Deppas „Instagram“ tinkle paskelbė oficialų laišką, kuriame dėkojo gerbėjams už „palaikymą ir lojalumą“ ir paskelbė, kad palieka „Fantastinių gyvūnų“ projektą. „Noriu pranešti jums, kad „Warner Bros“ paprašė atsisakyti Grindelvaldo, vaidmens „Fantastiniuose gyvūnuose“, aš gerbiu šį prašymą ir sutikau su juo“, – rašė Depas.

Nors neteigiama, kad kaltinimai piktnaudžiavimu narkotikais ir užpuolimu prieš Depą yra ta priežastis, dėl kurios „Warner Bros“ paprašė jo atsistatydinti, tačiau šių įvykių ryšys yra pakankamai akivaizdus.

„Siurrealistinis teismo sprendimas Jungtinėje Karalystėje nepakeis mano kovos sakant tiesą ir aš patvirtinu, kad planuoju kreiptis į apeliacinį teismą“, – pranešė Depas. “Mano ryžtas tebėra tvirtas ir ketinu įrodyti, kad man pateikti kaltinimai yra melagingi. Šis epizodas neapibrėžia mano gyvenimo ir karjeros.”

Pastebėta ir tai, kad Deppas nėra vienintelė figūra, susijusi su „Fantastic Beasts“ franšize, kuri pastaruoju metu buvo itin aptarinėjama. 2020 metais J.K. Rowling aštriai pasisakė apie klausimus, susijusius su translyčiais žmonėmis. Rowling ne kartą vartojo kalbą, kuri daugeliui translyčių žmonių ir jų palaikytojų pasirodė žalinga, ir įžeidžianti. Į šią situaciją sureagavo ir „Hario Poterio“ ekranizacijos žvaigždė aktorius Danielis Radcliffas: „Transseksualios moterys yra moterys“. „Aš tikrai tikiuosi, kad jūs visiškai neprarasite to, kas jums buvo vertinga šiose istorijose“, – rašė jis ir teigė, kad tikisi, jog Rowling žodžiai ir „Hario Poterio“ fanų nusivylimas nesugadino esamų meilės žinučių knygose.

Kadangi ginčai dėl autorės įsitikinimų sukosi ilgą laiką, į tai taip pat sureagavo „Fantastiškų žvėrių“ franšizės žvaigždė Edis Redmayne ir pasisakė prieš J.K. Rowling poziciją.

„Pagarba transseksualiems žmonėms išlieka kultūrine būtinybe ir bėgant metams aš stengiausi nuolat save lavinti“, – Radmayne teigė pranešime norėdamas parodyti savo tolerantišką požiūrį. „Tai yra nuolatinis procesas.“

„Fantastiškieji gyvūnai“ greičiausiai nėra tokie finansiškai sėkmingi, kaip galėjo tikėtis „Warner Bros“ Visgi atrodo mažai tikėtina, kad kino kompanija atleis (ar galėtų) atleisti moterį, atsakingą už visos visatos kūrimą. Tačiau atleisti aktorių ir padengti visas sutarties nutraukimo išlaidas greičiausiai priimtinas sprendimas dėl pelno nerimaujančiai kino studijai.

Nuo šiol „Fantastiškųjų gyvūnų“ franšizė tęsis be Depo, kalbama, kad Madsas Mikkelsenas gali pakeisti Depą Grindelwaldo vaidmenyje, jei apskritai jį įmanoma pakeisti.

Taip pat skaitykite: TOP 10 geriausių Johnny Deppo vaidmenų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: