© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas penktadienį priėmė nutarimą, kuriuo 71 metų gydytojai epidemiologei Margaritai J.M. už neteisėtai teiktas sveikatos priežiūros paslaugas skyrė 579 eurų baudą.

Kaip pranešė teismas, konstatuota, kad Margarita J.M., būdama vienos Klaipėdos sveikatos priežiūros įstaigos direktore, šiemet kovo mėnesį suleido vakciną nepilnametei pacientei, nors tuo metu jokios galiojančios licencijos šiai veiklai neturėjo. Jos vadovaujamos įstaigos veikla dar vasario 20 dienos Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos prie Sveikatos apsaugos ministerijos direktoriaus įsakymu buvo sustabdyta.

Buvo nustatyta, kad įstaiga organizuoja skiepijimo paslaugas pažeisdama teisės aktų, reglamentuojančių sveikatos priežiūros įstaigų licencijavimą, reikalavimus.

Bylos nagrinėjimo metu Margarita J.M. sutiko su jai surašytu administracinio teisės pažeidimo protokolu, gailėjosi dėl savo poelgio. Moteris pripažino neturėjusi teisės teikti minėtas paslaugas, tačiau nurodė, kad ją įkalbėjo pacientės mama, be to, ir pati norėjo pagelbėti.

Teismas piniginę baudą skyrė atsižvelgęs į teisės pažeidimo pobūdį, atsakomybę lengvinančias aplinkybes – moteris prisipažino ir nuoširdžiai gailisi, yra sulaukusi 65 metų, bei į jos asmenybę – už tokio pobūdžio administracinius teisės pažeidimus baudžiama pirmą kartą, galiojančių administracinių nuobaudų neturi.

Teismas iš dalies patenkino byloje nukentėjusiąja pripažintos mergaitės įstatyminės atstovės – mamos – prašymą priteisti iš Margaritos J. M. bylinėjimosi išlaidas. Gydytoja įpareigota atlyginti 500 eurų.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: