Pexels.com archyvo nuotr.

Grožio sektoriuje vis daugiau dėmesio sulaukia mezoterapija, nes jos dėka pacientai gali jaustis gerokai atjaunėję. Šios procedūros dėka oda yra atnaujinama specialiomis injekcijomis. Į tas vietas, kurios yra probleminės, suleidžiami specialūs iš anksto paruošti užpildai. Po kelių procedūrų pokyčiai tampa akivaizdūs. Šis gydymas gali būti naudojamas įvairių problemų sprendimui, o ne tik siekiant atjauninti odą.

Kas būdinga mezoterapijos procedūrai?

Trumpai aiškinant patį gydymą, reikėtų įsivaizduoti pačią problemą. Pavyzdžiui, jūsų veido oda tapo blyški, atsirado kelios smulkios raukšlės, odos sausumas taip pat neprideda jokio grožio. Paruošus specialų mišinį, kurį sudaro haliurono rūgštis bei įvairios kitos naudingos medžiagios, jis suleidžiamas į probleminę vietą. Dažnais atvejais jau po pirmosios injekcijos pacientai gali matyti pirminį rezultatą. Tačiau, įprastai taikomas kelių injekcijų kursas. Tos injekcijos, aišku, atliekamos ne per vieną apsilankymą.

Mezoterapijos metodas medicinoje pasitelkiamas gana dažnai. Tokiu būdu gydomos net ir įvairiausios traumos. Pavyzdžiui, į skaudančias vietas gali būti suleidžiamos kitos veiklios medžiagos, kurios skatina gijimą.

Kalbant apie populiariausius pasirinkimus, šis gydymas dažnai naudojamas siekiant atstatyti plaukų grožį. Į šią vietą suleidžiamos vėl kitos medžiagos, kurios gerina plaukų folikulų formavimą ir stiprina palukų augimą. Tokia procedūra labai naudinga tiems, kuriems plaukai pradėjo slinkti dar nesulaukus vidutinio amžiaus. Beje, šiuo metodu taip pat galima atitolinti žilų plaukų atsiradimą.

Pati procedūra nėra skausminga ir ji gali būti atliekama naudojant skirtingus įrankius. Įprastai naudojamos labai plonos adatos. Kai siekiama atjauninti odą, gali būti naudojami specialūs adatiniai pistoletai. Skausmo procedūrų metų pacientai įprastai nejaučia, nebent tik dūrio metu, bet ir tai – turi būti specifinė vieta. Skausmas nejaučiamas dėl to, kad naudojamos be galo plonos adatos.

Kada į pagalbą pasitelkti mezoterapiją?

Kai kuriems pacientams dažnai tenka nusivilti pasirinkus šią procedūrą ir nematant jokių rezultatų. Bet, dermatologai nurodo, kad mezoterapija dažniausiai pasirenkama grožiui palaikyti kai jis mažėja dėl natūralių priežasčių – senėjimo, streso ar turimų žalingų įpročių. Kai jūsų išvaizda kenčia dėl rimtų ligų, tuomet logiška, kad pirmiausia reikia kreiptis į gydytojus, o ne grožio specialistus.

Klaidinga manyti, kad odos būklė pagerės, jeigu jos suprastėjimą nulėmė kažkokios ligos. Pavyzdžiui, jeigu turite kažkokią infekciją, dėl kurios jūsų odą kamuoja bėrimai, tuomet natūralu, kad pirmiausia reikalingi specialūs tyrimai ir gydymas. Tie patys dermatologai gali nustatyti tokių problemų atsiradimo priežastis ir pasiūlyti reikalingą gydymą.

Pabrėžiama, kad kreipiantis į dermatologus privačiose klinikose, turėsite už konsultacijas bei visus tyrimus mokėti pilną kainą. Turint odos problemų, kurios yra gana rimtos, reikėtų kreiptis į šeimos gydytoją. Šis išrašys siuntimą tyrimams bei nusiųs jus pas dermatologą, dirbantį valstybiniame sektoriuje.

Mezoterapiją pasirinkti siūloma tais atvejais, kai aišku, jog esamos odos ar plaukų problemos yra kilusios dėl natūraliųjų veiksnių.

Kas dar gali lemti odos ar plaukų būklės prastėjimą?

Kaip jau minėta, pacientai dažnai nustemba pamatę, kad mezoterapija menkai kuo padėjo. Jeigu problemos yra rimtos, tuomet tokia procedūra tikrai bus bevaisė. Pavyzdžiui, vitaminų trūkumas gali smarkiai pabloginti jūsų plaukų būklę. Jeigu trūksta vitaminų, tuomet būtina kreiptis į šeimos gydytoją, jog būtų nustatyta ar jų trukumas jau nėra pavojingas sveikatai.

Specialistai dažnai nurodo, kad prieš atliekant grožio procedūras, pirmiausia reikėtų pabandyti išvaizdą pagerinti keičiant mitybos įpročius. Pakeitus mitybą, po kurio laiko keičiasi ne tik išvaizda, bet ir bendra savijauta.

Užsakymo Nr. KMC210226

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: