Pexels.com archyvo nuotr.

Tikrai sutiksite, kad šypsena žmogų puošia, o nevalytų ir pageltusių dantų nenorėsite niekam demonstruoti. Kasdienis dantų valymas po du kartus ne visiškai užtikrina burnos higieną ir sveikus dantis. Yra dar keletas dalykų, kuriuos turėtumėte įtraukti į burnos higienos ritualą.

Priemonės dantų švarai palaikyti

Geras dantų šepetėlis yra vienas svarbiausių. Šepetėlio šereliai turi būti švelnūs, kad nebraižytų dantų emalio. Nepamirškite šepetėlio keisti reguliariai, kas 2-4 mėn. Svarbu ir teisingai valyti dantis: šereliai turi liestis su dantenų linija, šepetėlį laikykite 45 laipsnių kampu. Valyti reikia ne tik dantis, bet ir liežuvį, bei burnos ertmę. Jeigu jūsų dantys jautrūs, šepetėlį rinkitės kuo minkštesnį ir venkite balinančios dantų pastos.

Dantų šepetėlis neišvalo ertmių, todėl verta papildomai naudoti dantų siūlą. Naudodami abejas priemones sunaikinsite didžiąją dalį mikrobų, kurie sukelia nemalonų burnos kvapą. Mikrobus naikina ir burnos dezinfekcinis skystis.

Išsirinkite sau reikalingas burnos higienos priemones toliau pateiktoje nuorodoje: https://www.drogas.lt/PAR007/brand/curaprox .

Po valgio neskubėkite iškart valyti dantų, nes galite pakenkti dantų emaliui. Palaukite, kol po valgymo praeis pusvalandis.

Nemalonų burnos kvapą sukeliantys gėrimai

Venkite saldžiųjų gėrimų su dažikliais, ardančiais dantų emalį. Nors kavoje ir gaiviuosiuose gėrimuose yra naudingo fosforo, piktnaudžiaujant šiais gėrimais gali būti ardomas kalcis. Kalcio trūkumas didina ėduonies susidarymo riziką, skatina dantenų ligas.

Papildomai vartokite kalcio

Maistas, kuriame gausu kalcio – pienas ir pieno produktai, papildys jūsų organizmą kalciu, kurio mūsų organizme mažėja senstant.

Dantim ir dantenom ne mažiau svarbu ir vitaminai B ir D.

Atsisakykite tabako

Tabakas pakeičia dantų spalvą, jie tampa pilki, neatrodo estetiškai. Rūkymas taip pat sukelia nemalonų burnos kvapą ir gali būti burnos vėžio priežastimi.

Profesionali burnos higiena

Kasdiene burnos higiena galite pasirūpinti patys, tačiau periodiškai naudinga apsilankyti ir pas burnos higienistą.

Vizito metu dantų higienistas gali pašalinti susidariusias apnašas ir dantų akmenis, nupoliruoti dantų ir plombų paviršių. Taip pat įvertins bendrą dantų būklę ir pateiks patarimų, kaip teisingai prižiūrėti dantis. Sužinosite, kokios priemonės jums tinka labiausiai.

Apsilankymas pas burnos higienistą svarbus ir dėl to, kad namų sąlygomis dantys nevisiškai išvalomi, apatinėje vidinėje dantų pusėje ima kauptis dantų akmenys, kurių patys nepanaikinsite.

Įvertinęs dantų būklę burnos higienistas gali pastebėti ankstyvus tokių ligų, kaip diabetas, požymius, nukreipti jus pas reikiamus specialistus. Dantų būklė gali byloti ir apie netinkamą mitybą, todėl jei sulauksite burnos higienisto patarimų koreguoti mitybą, priimkite juos.

Užsakymo Nr. KMC210235

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: