Organizatorių archyvo nuotr.

Veido odos drėkinimas yra būtinas visų tipų odai – sausai, riebiai, mišriai, jautriai ir normaliai. Tinkamas odos drėkinimas ne tik suteikia nuostabų pojūtį, tačiau taip pat padeda išsaugoti odą švarią, lygią, apsaugotą, švytinčią ir jaunatvišką. Todėl labai svarbu žinoti veido odos drėkinimo privalumus ir kaip teisingai pasirūpinti jos drėkinimu.

Veido odos drėkinimo privalumai

Jei iki šiol vengėte reguliariai drėkinti savo veido odą ir manėte, kad jūsų odai tai nėra būtina, siūlome jums plačiau susipažinti su šiais naudingais patarimais, kurie, galbūt, padės jums pakeisti tokį klaidingą požiūrį.

Drėkinimas sumažina odos problemų riziką

Pasirinkę savo veido odai tinkamą drėkinamąjį veido kremą, galite lengviau palaikyti savo odos drėgmės pusiausvyrą. Jei oda yra labai sausa arba riebi, gali atsirasti įvairių odos problemų, tarp kurių yra ir aknės protrūkiai, paraudimai, pleiskanojimas, raukšlės ir kt.

Užtikrinus optimalų savo veido odos drėkinimą, galima sumažinti odos deginimą, niežulį, pleiskanojimą, dilgčiojimą ir uždegimus, lengviau gydyti tokias lėtines ligas, kaip egzema ir psoriazė, taip pat efektyviau kovoti su akne, kontroliuoti riebalinių liaukų veiklą ir apsaugoti odą nuo išsausėjimo, kurį gali suketi aplinkos veiksniai.

Drėkinimas padeda odai išlikti jaunatviškai

Bėgant metams, mūsų oda sensta, tačiau jos senėjimo procesus gali dar labiau paspartinti įvairūs vidiniai ir išoriniai veiksniai, todėl, siekiant išvengti ankstyvo odos senėjimo ir kartu sulėtinti natūralius odos senėjimo procesus, atjauninant odą, veido odos drėkinimas yra neatsiejama kasdienės veido odos priežiūros dalis.

Dėl neigiamų aplinkos veiksnių ir amžiaus oda gali atrodyti mažiau elastinga, labiau suglebusi, praradusi savo natūralų skaistumą, turinti daugiau raukšlių ir tamsių dėmelių. Reguliarus veido odos drėkinimas gali padėti veiksmingiau kovoti su odos senėjimu, išlaikyti odos jaunatvišką išvaizdą, sumažinti pigmentines dėmes ir raukšles, padidinti odos stangrumą ir elastingumą.

Drėkinimas padeda apsaugoti odą

Kasdien po veido prausimosi naudojant drėkinamąsias priemones galima efektyviau sulaikyti drėgmę odoje ir sustiprinti apsauginį odos barjerą. Sulaikant drėgmę epidermyje, aprūpinant drėkinimu išorinius ir giliuosius odos sluoksnius, odos ląstelės lengviau atsinaujina ir ji apsaugoma nuo laisvųjų radikalų daromos žalos, streso ir kitų neigiamų veiksnių. Visa tai užtikrina, kad oda išliktų sveika, švari, švytinti ir atrodytų nepriekaištingai.

Kaip drėkinti veido odą

Paprastai veido odą reikėtų drėkinti du kartus per dieną – ryte ir vakare. Tačiau kartais gali prireikti ir papildomo drėkinimo dienos bėgyje, pvz., jei laiką leidžiate gamtoje arba kai oras labai šaltas ir jūsų oda yra sausa. Kita vertus, labai svarbu atsižvelgti ir į veido odos drėkinimui skirtų priemonių sudėtį, kad jos neužkimštų porų ir būtų lengvos tekstūros.

Intensyviam veido odos drėkinimui gali veiksmingai pasitarnauti drėkinantis veido serumas su hialuronu, vitaminais C ir B5, glicerinu, natrio PCA, natūraliais alavijo, obuolių ir agurkų ekstraktais. Jis padės efektyviai aprūpinti išorinius ir giliuosius odos sluoksnius būtina drėgme, paskatins kolageno gamybą, sulaikys drėgmę epidermyje, atnaujins odos ląsteles, sumažins raukšles ir pigmentines dėmes, numalšins sudirgimus ir apsaugos veido odą nuo laisvųjų radikalų.

Taip pat savo kasdienę veido odos priežiūrą naudinga papildyti drėkinančiu keramidų veido kremu su hialurono rūgštimi ir skvalanu, kurio sudėtyje būtų ir pantenolio, taukmedžio sviesto, tokoferilo acetato ir natūralių augalinių ekstraktų. Jis padės intensyviai sudrėkinti giliuosius odos sluoksnius, atstatys ir palaikys odos drėgmės balansą, suteiks odai daugiau elastingumo, sustiprins veido odos apsauginį barjerą ir atkurs jos struktūrą, pamaitins odą, ją suminkštins ir nuramins bei kartu apsaugos nuo neigiamų aplinkos veiksnių.

Kai pasirinksite jūsų veido odai tinkamą drėkinamąjį serumą ir kremą, pirmiausia išbandykite jį ant nedidelio odos plotelio, pvz., ant vidinės dilbio pusės, ir palaukite 24 valandas, kad įsitikintumėte, ar pasirinktoje veido odos priežiūros priemonėje nėra jums alergiją keliančių medžiagų.

Drėkinamąjį veido kremą turėtumėte pasirinkti pagal metų laiką ir kintančius jūsų veido odos poreikius. Be to, visuomet atkreipkite dėmesį į tinkamą veido odos priežiūros priemonių naudojimo seką, t.y. pradėkite nuo veido odos prausiklio, po jo naudokite toniką, paskui – serumą, drėkinamąjį veido kremą, paakių kremą ir, galiausiai, apsauginį kremą nuo saulės.

Drėkinamųjų veido odos priežiūros priemonių naudojimas yra esminė kiekvienos veido odos priežiūros dalis, todėl jokiu būdu jo nepraleiskite, nes tokiu būdu galėsite išsaugoti skaisčią, sveiką, gražią ir jaunatvišką veido odą.

Užsakymo Nr. KMC220208

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: