Aleksejus Navalnas / instagram archyvo nuotr.

Plačiai nuskambėjusio Rusijos opozicionieriaus Aleksejaus Navalno sulaikymas pasaulyje sukėlė daug sumaišties.

Teismas įvykęs Maskvos teismo rūmuose pagaliau priėmė sprendimą dėl ilgą laiką trukusių kaltinimų opozicionieriui.

Primename, kad Navalnas grįžo į Rusiją po gydymo Vokietijoje. Navalnas bet kokius kaltinimus vadina siekiu su juo susidoroti dėl politinių priežasčių.

Teismo posėdžio metu opozicionieriaus apeliacinis skundas buvo atmestas teisėjo Dimitrijaus Balašovo.

Vasario antrą dieną Aleksejui buvo pareikšti kaltinimai dėl lygtinių paleidimo sąlygų pažeidimo, mat vyras buvo skubiai išgabentas į Vokietiją po nervus paralyžuojančių medžiagų apnuodijimo.

Teismo dieną Navalnas teismo salėje pasirodė su šypsena, prieš kameras rodydamas 2 pirštus, sudarant V raidę, imponuodamas pergalę (anglų k. „Victory“).

Proceso metu vyras teisinosi, kad niekada nesvarstė kitos galimybės kaip tik grįžimo į Rusiją. Vyriškis taip pat citavo bibliją:

Biblijoje rašoma: tebunie palaiminti tie, kurie siekia teisingumo, jiems nebus atsakyta. Nė kiek nesigailiu grįžęs“. Buvo užsiminta apie tautiečių paramą, pabrėžiant, kad svarbiausia yra nesijausti vienam.

Teigdamas, kad visi kaltinimai yra absurdiški, vyras ragino rusus imtis veiksmų. „Rusija neturėtų būti tik laisva, turėtume būti laimingi“.

Kaltintojai piktinosi Navalno elgesiu, tarsi šis būtų virš įstatymo ir gali elgtis kaip pageidauja.

Padaryta išvada, kad kaltinamasis vis dėl to praleido namų arešte 6 mėnesius, tad dabar jo bausmė bus du su puse metų kalėjimo.

Vėliau, po kelių valandų trukusio proceso, teisėjaujant Verai Akimovai, teismas pripažino opozicionierių kaltu dėl šmeižto, mat vyras vieną iš Antro Pasaulinio karo veteranų vadino „išdaviku“, nes šis filmavosi pro-kremliškame video. Priteista suma, kurią gaus veteranas – net 850 tūkstančių rublių (11,500 eurų).

Kremlius kratėsi visų Navalno pareikštų kaltinimų ir teigė nesikišęs prie teismų proceso, neprisidėjęs prie kaltinimų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: