Elonas Muskas EPA-ELTA nuotr.

Pranešama, kad milijardierius susitiko su „kritiškai“ nusiteikusiais darbuotojais, tačiau daugelis darbuotojų vis tiek išėjo.

Panašu kad šimtai „Twitter“ darbuotojų, pabėgo po to, kai Elonas Muskas pareikalavo, kad liktų tik „itin uolūs“ darbuotojai, nes jis siekia pertvarkyti socialinės žiniasklaidos milžinę pagal savo viziją.

E. Muskas išsiuntė darbuotojams atmintinę, kurioje teigė, kad „Twitter“ galės dirbti tik tie, kurie yra pasirengę dirbti „ilgas valandas ir labai intensyviai“, taip pat kaip ir kitose jo bendrovėse „Tesla“ ir „SpaceX“.

„Ateityje, norėdami sukurti proveržį sukėlusį „Twitter 2.0“ ir sėkmingai veikti vis konkurencingesniame pasaulyje, turėsime būti itin atkaklūs“, – rašė jis. „Tik išskirtiniai rezultatai sulauks teigiamo įvertinimo“.

Elektroniniame laiške darbuotojų buvo prašoma spustelėti nuorodą, jei jie yra pasirengę atitikti šiuos lūkesčius. Visiems, kurie atsisakys, bus pasiūlyta trijų mėnesių išeitinė kompensacija, sakoma jame.

Dienra6tis „The New York Times“ pranešė, kad E. Muskas ir jo komanda susitiko su kai kuriais „Twitter“ darbuotojais, kurie nepritarė naujiems lūkesčiams, likus kelioms valandoms iki galutinio termino ketvirtadienį 17.00 val. ir bandė sustabdyti kai kurių verslui „itin svarbiais“ laikomų darbuotojų pasitraukimą.

Jis taip pat, atrodo, sumažino savo reikalavimą, kad visi darbuotojai grįžtų į biurą bent 40 valandų per savaitę.

„Kalbant apie nuotolinį darbą, viskas, ko reikia norint gauti patvirtinimą, yra tai, kad jūsų vadovas prisiimtų atsakomybę už tai, kad užtikrintų, jog jūs rodote puikius rezultatus“, – sakė E. Muskas, prieš pridurdamas, kad bet kuris vadovas, kuris „melagingai teigia“, kad kas nors puikiai dirba, bus atleistas.

Tačiau ketvirtadienį pasibaigus ultimatumo terminui paaiškėjo, kad pradėjo kauptis šimtai atsistatydinimo pareiškimų, įskaitant ir kai kurių darbuotojų, kuriuos Muskas bandė prisivilioti iki 17.00 val. termino pabaigos.

CNN žurnalistas Oliveris Darcy pranešė, kad bendrovės „Slack“ serveryje buvo pilna darbuotojų, kurie skelbė „salute“ emodži, iš esmės signalizuodami apie savo pasitraukimą. Vienas neseniai išėjęs buvęs darbuotojas šį įvykį apibūdino kaip „masinį išėjimą“.

O. Darcy pridūrė, kad vėliau ketvirtadienį bendrovė elektroniniu paštu darbuotojams išsiuntė laišką, kuriame nurodė, kad nedelsiant uždarė „Twitter“ biurų pastatus ir iki pirmadienio sustabdė visų prieigą prie ženkliukų.

„Tikimės kartu su jumis dirbti kuriant įdomią „Twitter“ ateitį“, – pridūrė bendrovė pranešime.

Praėjusį mėnesį E. Muskas užbaigė 44 mlrd. dolerių vertės „Twitter“ perėmimą. Tuomet jis atleido pusę iš 7 500 nuolatinių „Twitter“ darbuotojų ir, kaip pranešama, atleido visus kitus darbuotojus, panorusius kritikuoti jo valdymo stilių. Neaišku, kaip naujausi atleidimai paveiks bendrovės gebėjimą vykdyti veiklą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: