© Wikimedia Commons nuotr.

37 metų zoologijos sodo prižiūrėtoja buvo mirtinai sudraskyta tigro narvo viduje, Benidorm zoologijos sode. Šis zoologijos sodas yra Ispanijos pakrantės kurorte, pripažintas kaip turistinis taškas ir populiariausias tarp Britanijos turistų. Tigras, kuris daugiau nei prieš savaitę užpuolė ir nužudė gyvūnų prižiūrėtoją nebus sunaikintas, atsižvelgiant į laukinės gamtos saugotojų reikalavimus.

Tragedija įvyko liepos 2 dieną, apie 17 valandą, vietos laiku. Tuo laiku Terra Natura parkas buvo atidarytas, bet šaltiniai teigia, kad prie tigro narvo nebuvo lankytojų, nes jis yra atokiau nuo pagrindinės parko zonos, dėl to žmonės negalėjo matyti šios tigro atakos.

Zoologijos atstovas spaudai pasakė, kad mirties aplinkybės dar tiriamos, bet manoma, kas moteris įėjo į tiesioginį kontaktą su tigru, valydama rezervatus. Policija ir greitoji medicinos pagalba tigro narve mirštančiai moteriai negalėjo suteikti skubios pagalbos, kol tigras nebuvo anestezuotas. Terra Natura parko, zoologijos darbuotojai, sugebėjo nuraminti gyvūną su raminamosiomis strėlėmis, tokiu būdu skubiosios pagalbos darbuotojai galėjo patekti į aptvarą ir padėti baisiai sužalotai moteriai. Tačiau, prižiūrėtojos kūnas buvo ilgai ieškomas narve ir rastas jau negyvas.

Taip pat skaitykite: Statistika negailestinga gyvūnams: bulių skerdynėse pirmas žuvęs matadoras per 30 metų

Kovotojai už gyvūnų teises, organizuojantys peticiją tigrų tausojimui, buvo patikinti zoologijos sodo, kad gyvūnas nebus sunaikintas. Vienas iš peticijos organizatorių, Sharon Bell, pasakė: „ Aš gavau elektroninį laišką nuo Terra Natura parko, kuriame rašoma, kad jie neturi jokio ketinimo nužudyti tigrą ir aukos šeima nenori, kad tai įvyktų.  Jie sutinka, kad gyvūnas buvo veikiamas natūralių instinktų.”

Terra Natura apibūdina save kaip „naujos kartos parkas“, kur lankytojai gali pamatyti gyvūniją ir augaliją per aptvertus stiklinius barjerus. Tai suteikia žmonėms jausmą, lyg jie iš tikrųjų yra toje pačioje vietoje kaip gyvūnai, kuriuos jie gali stebėti ir būti „vieni“ su jais. Parke yra daugiau nei 1500 gyvūnų, 200 skirtingų rūšių jų natūralių buveinių ir autentiškai atkurtos augmenijos.

Paskutinė tragedija susijusi su zoologijos sodo darbuotojų mirtimi buvo Šiaurės Vakarų Anglijoje, Kambrijoje. Pietų Ežerų Safario zoologijos sodui (South Lakes Safari Zoo) buvo skirta beveik pusės milijono svarų bauda po to, kai viena iš zoologijos sodo darbuotojų buvo užmušta Sumatran tigro. Sarah McClay, 24 metų moteris, prižiūrėtojų koridoriuje buvo užpulta tigro, 2013 m. gegužės 24-ąją.

Taip pat skaitykite: Olivia Opre – medžiotoja, nužudžiusi virš 90 rūšių egzotinių gyvūnų [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: