Irina Slavina / VK archyvo nuotr.

Rusijos žurnalistė mirė padegusi save prie policijos būstinės Žemutinio Naugardo mieste, pranešė Rusijos žiniasklaida.

„KozaPress“ naujienų skyriaus vyriausioji redaktorė Irina Slavina mirė įvykio vietoje.

„Prašau jūsų kaltinti Rusijos Federaciją dėl mano mirties“, – maždaug valandą prieš mirtį savo „Facebook“ puslapyje parašė 47 metų Slavina.

Praėjusią dieną ji sakė, kad vietos saugumo pajėgos, 12 kaukėtų asmenų, įsiveržė į jos namus, ieškodami įrodymų apie jos bendradarbiavimą su opozicija.

„Jie ieškojo brošiūrų, lankstinukų, sąskaitų faktūrų apie Atvirą Rusiją [demokratijai palankų judėjimą], galbūt piktogramą su [ištremto oligarcho] Michailo Chodorkovskio veidu“, – rašė ji po ankstyvo ketvirtadienio įsibrovimo.

„Aš neturiu viso to“, – rašė ji savo „Facebook“ įraše. „Bet jie išsinešė tai, ką rado – visas „USB“ atmintines, mano nešiojamąjį kompiuterį, dukros nešiojamąjį kompiuterį, stacionarų kompiuterį, telefonus – ne tik mano, bet ir mano vyro – krūvą mano užrašų knygelių, kuriose rašiau per spaudos konferencijas. Likau beveik be nieko“.

Regiono tyrėjai teigė, kad jie pradėjo ikiteisminį patikrinimą dėl mirties, tačiau nepatvirtino Slavinos tapatybės.

Tarptautinės žmogaus teisių grupės „Agora“ vadovas Pavelas Chikovas rašė, kad organizacija anksčiau dirbo su Slavina po to, kai valdžia pradėjo prieš ją bylą dėl „nepagarbos valdžiai“ ir „netikrų žinių“ skleidimo. Grupė jos vardu pateikė skundą Europos žmogaus teisių teismui.

Taip pat skaitykite: Turkmenistano prezidentas – „žmogus orkestras“ ar pavojingas kraugerys?

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: