© Margaritos Germanavičiūtės / KaunoZinios.lt nuotr.

Savanorių prospekte, priešingoje  McDonald‘s pusėje įsikūręs greito maisto restoranas „Juodas“ nustebins visai ne mėsainiais ar gruzdintomis bulvytėmis  Tai dar vienas restoranas Kaune, siūlantis paragauti egzotiško maisto skonio subtilybes. Nors Kinijos ir Japonijos šalių nesieja itin draugiški santykiai, šiame restorane puikiai susijungia abiejų šalių virtuvės patiekalai, siūlantys tradicinių valgių įvairovę.

Žvelgiant plačiau, Azijos virtuvės restoranai Lietuvoje dygsta kaip bambukai po lietaus: jų daug ir šio maisto tinklai šalyje vis auga ir auga. Net kartais ima atrodyti, kad vis mažiau lietuvių simpatizuoja vietos nacionalinei pažibai – cepelinams, matyt jau persisotino. Tradicinių lietuviškų valgių pasiūla mažėja, o rytietiškų, priešingai, didėja.

Visgi, dažnai tenka išgirsti, kad Lietuvoje pateikiami tik europietiškiems receptoriams pritaikyti azijietiškų patiekalų variantai, skundžiamasi, kad jiems trūksta aštrumo, įvairovės ir panašiai. Kita vertus, labai sveikintina, kad niekas Lietuvoje dar nebandė į vietinio kinų restorano meniu integruoti patiekalų iš vabzdžių, taip vertinamų ten kur randasi Didžioji siena, vargu ar atsirastų šio daug baltymų turinčio maisto gerbėjų , tačiau po  truputėlį imama drąsėti. Štai restorane „Juodas“ jau galima paragauti varlyčių šlaunelių. Ir ne bet kokių, o ir skrudintų, ir keptų su padažu arba pagardintų kiniškais pipirais ir česnaku… Jau tysta seilė?   Dėl skonio nesiginčijama…

© Margaritos Germanavičiūtės / KaunoZinios.lt nuotr.

Deja, „svajonių princų“ kojyčių nesinorėjo, bet pirmą kartą pamėginau sriubos su lašiša ir bambukais (12lt). Pastarieji augalėliai yra valgomi ir maistingi, juose daug  naudingų skaidulų. Nors iš pradžių kaip sriubai  kaina pasirodė šiek tiek besikandžiojanti, tačiau joje esantys ingredientai  labai greitai pasotino. Be abejonės, nepritariantys pandų racionui taip pat ras iš ko rinktis. Čia yra sriubų su antiena, jautiena, jūros gėrybėmis ir, žinoma, daugelio labai mėgstama sriuba su vištiena ir kiniškais grybais (7lt).

© Margaritos Germanavičiūtės / KaunoZinios.lt nuotr.

Didžiausią įspūdį palikęs patiekalas buvo žuvies skonio vištiena (18lt), prie kurios buvo pasirinkti ryžiai su kiaušiniu (4lt). Pavadinimas tikrai pateisina lūkesčius, vištiena netradicinė , o pikantiško skonio dar suteikė ir patiekale įpinti juodieji kiniški grybai. Tačiau, įspėjimas! Užsisakius net ir mažą porciją kyla rizika persivalgyti. Tad turint nedidelį skrandį geriau kartu atsitempti mėgstantį pavalgyti draugą bei šio skanėsto  paragauti drauge, greičiausiai abu liksite patenkinti.

© Margaritos Germanavičiūtės / KaunoZinios.lt nuotr.

Kalbant apie sušius, nejutau didžiulio skirtumo lyginant su kitais japonų maisto restoranais. Tačiau, priekaištų taip pat nėra, ingredientai įvairūs ir kokybiški, sušių dydis atitinka normas, o skonis švelnus ir gaivus. Burning maki (16.50lt) kurių sudėtyje puikiai derėjo lašiša, tunas, jūros ešerys, mangas, agurkas ir  „Philadelphia“ sūris su „Tonkatsu“ padažu neleido likti abejingai. Skanu!

© Margaritos Germanavičiūtės / KaunoZinios.lt nuotr.

Maistas 3: Plati tiek aštresnio, tiek saldžiarūgščio maisto pasiūla, kurį gamina virtuvės meistrai. Įvairūs japoniški ir kiniški patiekalai bei prieinamos kainos.

Aptarnavimas 4: Nors pavadinimas teigia, kad tai greito maisto restoranas, bet ,matyt, kokybei reikia laiko, patiekalų teko laukti maždaug 10 min. Aptarnaujantys padavėjai itin mandagūs, energingi ir linksmi.

Aplinka 3: Pavadinimas „Juodas“ nereiškia, kad čia koks gotų restoranėlis. Interjeras kaip žvaigždėtą naktį, nemažai tamsios spalvos, bet jaukumo suteikia daug šviečiančių baltų lempučių, be to, pasisakantys už tradicijas ras ir raudonų žibintų, ir Budos portretų.

Verta aplankyti 3: Labiausiai tiks neapsisprendžiantiems ar nori užkąsti sušių ar geriau ko nors kinietiško, pavyzdžiui,  traškios vištienos. Čia rasite visko, kaip minėjau, net ir varlių šlaunelių.  Be to, daug staliukų tiek lauke, tiek viduje, tad visada bus kur prisėsti. Tiesa, sėdint lauke gali erzinti mašinų keliamas triukšmas sklindantis nuo judrios gatvės.

Galutinis įvertinimas:

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: