Disney archyvo nuotr.

Volto Disnėjaus įkurta Disnėjaus imperija gyvuoja jau beveik 6 dešimtmečius. Pirmasis Disneilando parkas buvo įkurtas 1955-aisiais Anaheimo mieste, Kalifornijoje. Tuo metu Voltas turėjo viziją, jog parkas taps kažkuo, ko pasaulis nėra matęs. Voltas be abejonės šį tikslą pasiekė, imperija puikiai gyvuoja ir šiomis dienomis. Tai ypatingai patraukli atrakcija, kurią dažnai renkasi turistai su vaikais. Vien žodis Disneilandas daugumai asocijuojasi su nepaliaujamomis pramogomis bei absoliučia ramybe, tačiau nustebtumėte sužinoję kokių siaubingų poelgių žmonės iškrečia šiuose, turistų pamėgtuose parkuose.

Įsiplieskusios šeimos muštynės parke

Per socialines medijas nuvilnijęs vaizdo įrašas, kuomet Disneilando parke grupė žmonių į fizinį konfliktą pritraukė Anaheimo policijos dėmesį. Po liepos 7-ą dieną paplitusio vaizdo įrašo, Anaheimo policijos departamentas nedelsdamas užvedė bylą dėl šio incidento. Vaizdo įraše matėsi grupė žmonių garsiai rėkiantys vieni ant kitų bei svaidantys vieni į kitus kumščius.

Anaheimo policijos departamentas socialinio tinklo Twitter paskyroje viešai patvirtino, jog yra susipažinę su incidentu bei jį aktyviai tiria. Pasak policijos departamento, – „Mes iškart ėmėmės tyrimo. Visi incidento dalyviai yra iš tos pačios šeimos, taičiau atsisakė su mumis bendradarbiauti. Gavę žinią neturėjome vaizdo įrašo, tačiau dabar matydami įrašą internete galėsime tęsti tyrimą“.

Viena iš chaoso dalyvių Avery Robinson užpuolė savo seserį bei uošvį. Vėliau Avery grasino susidoroti su šeimos nariais. Avery Robinson dėl atliktų nusižengimų bei kaltinimų gali susidurti su septynių metų įkalinimu už grotų.

Seksualiai prie vienos iš darbuotojų priekabiavęs senolis

instagram.com/disneyland archyvo nuotr.

Prie pelytės Mini kostiumą vilkinčios darbuotojos priekabiavęs 60 metų Disneilando lankytojas, darbuotojai lietė intymias kūno vietas. Pasak Mini vaidinusios moters, senolis griebė darbuotojai už krūtų bei užpakalio. Tuo metu darbuotoja nieko negalėjo padaryti, nes buvo nepatogiame, judesius varžančiame kostiume, tačiau apie incidentą nedvejodama pranešė policijai.

Pasak senolio John William Moyer, šis neigia darbuotojos teikiamus kaltinimus ir teigia esąs nekaltas. Tačiau lankytojas buvo pripažintas kaltu už atliktą nusižengimą, nusikaltėlis privalėjo aukai parašyti asmeninį atsiprašymo laišką, gavo 180 dienų probacijos laikotarpio bei turėjo atlikti 50 valandų viešųjų darbų. Nusižengęs vyras taip pat turės sumokėti tūkstantį JAV dolerių už teismo išlaidas, bei privalės būti tikrinimas dėl psichologinio būvio.

Pasak aukos Brittney Duncan, ši incidento metu visomis išgalėmis stengėsi senuolį atitraukti nuo savo krūtų.

Moteris rado pilnai užtaisytą ginklą

instagram.com/disneyland archyvo nuotr.

2013 metais Disneilende viešinti moteris jodinėdama ant vieno iš dinozaurų atrakcijonų, ant sėdynės rado pilnai užtaisytą ginklą. Moteris susisiekusi su parko administracija perdavė ginklą, kurį vėliau egzaminavo policija. Paaiškėjo, jog ginklas priklausė kitam parke viešinčiam turistui Angelo Lista. Pasak ginklo savininko, šis nežinojo, jog parke yra draudžiami ginklai bei teigė, jog ginklas tiesiog išsprūdo jam iš kišenės.

Disneilandas griežtai draudžia bet kokių ginklų disponavimą parke. Tačiau lankytojai nėra skenuojami dėl panašių dalykų prieš įeinant į parko vidų. Lista teigia, jog ginklas yra labai kuklus, tad jokių blogų motyvų neturėjo.

Ginklas buvo perduotas Orange apskrities policijos šerifams, Lista buvo staigiai išgabentas iš parko. Tačiau tikrieji Listos motyvai yra iki šiol nežinomi.

Moteris smaugusi paauglę

instagram.com/disneyland archyvo nuotr.

Pasak Orange apskrities šerifo, keturiasdešimt vienerių metų moteris buvo apkaltinta smaugusi paauglę, kuomet ši jai užstojo fejerverkus Magiškos Karalystės šou metu. Incidento auka buvo atvykusi su draugų kompanija iš kitos valstijos, tuo metu šeima sėdejo už grupelės nugaros, kurioje taip pat buvo incidento agresorė Tabbatha Mature.

Prasidėjus fejerverkų šou grupelė jaunolių staiga atsistojo, jog matytų geresnį vaizdą, užstodami fejerverkus už jų sėdinčiai šeimai. Tabbatha Mature supyko, jog šie užstojo vaizdą bei, pasak policijos, puolė mergaitę smaugti už kaklo, stumdama jos galvą žemyn.

Tabbatha incidento metu paleido mergaitę, kuomet į konfliktą įsikišo jos draugai. Aukos draugai apie incidentą pranėšė Disneilando administracijai. Mergaitė išvengė sunkių sužalojimų bei pateikė pareiškimą. Tabbatha Mature buvo pripažinta kalta bei suimta už smurtą prieš nepilnametę.

Moteris smogusi Disneilando darbuotojui

instagram.com/disneyland archyvo nuotr.

Supratusi, jog neturi bilieto į Siaubo bokšą, moteris iš Čikagos miesto įsivėlė į konflitką su vienu iš teminių parkų darbuotojų. Pasak miesto šerifo ataskaitos, agresyvi 23 metų moteris smogė parko darbuotojai tiesiai į veidą bei ėmė savavališkai spaudinėti įvairius mygtukus darbuotojų podiume, keldama pavojų aplinkiniams.

Parkui pavojų sukėlusi smurtaujanti lankytoja bei kartu ją lydėjusi grupė po incidento dingo. Tačiau vėliau apsaugos darbuotojai identifikavo moterį bei atėmė leidimą kada nors ateityje įžengti į bet kokį Disneilando atrakcijoną. Pasak žiniasklaidos, darbuotoja užpuolikei nusprendė nepareikšti jokių kaltinimų, tačiau buvo aiškiai matomos sumušimo žymės, kurių gydymo darbuotoja taip pat atsisakė.

Pasak Disneilando, organizacija netoleruoja jokio smorto bei agresijos ir siekia apsaugoti savo lankytojus nuo panašių incidentų. „Mes netoleruojame jokio nesaugaus elgesio“, – žinių portalui Orlando Sentinel kartojo viena iš Disneilando atstovių.

Taip pat skaitykite: Banksy Dismaland’as: šokiruojantis, juokingas, nepaprastas [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: