Daktarai ir slaugės savo apsauginius kostiumus papuošia savo linksmomis fotografijomis tam, kad nuramintų ir pradžiugintų sergančiuosius koronavirusu.

COVID-19 pacientams hospitalizavimas gali būti itin baisus: įsivaizduokite, esate svetimoje ir nepažįstamoje aplinkoje, kovojate su virusu, apie kurio egzistavimą sužinojote tik prieš porą mėnesių, o šalia nėra nei draugų ar šeimos, kurie paguostų ir palaikytų. Vieninteliai žmonės, kuriuos matote – ligoninės darbuotojai, tačiau ir jie nuo galvos iki kojų apsigaubę apsauginiais kostiumais, kurie dengia ir jų veidus.

Vienas San Diego Scripps Mercy ligoninės darbuotojas, terapeutas Robertino Rodriguezas nusprendė, kad reikia šiokių tokių pokyčių. Visai neseniai, prieš savo pamainą šokęs į apsauginį kostiumą, atliko šį tą neįprasto: „Vakar pasijutau nemaloniai dėl pacientų, į kurių palatas įžengiu savo veidą slėpdamas po apsaugos priemonėmis. Padrąsinanti šypsena padaro didžiulę įtaką išsigandusiam pacientui. Taigi šiandien įlaminavau didžiulį ženklelį su savo pavarde ir nuotrauka, kad pacientai galėtų matyti palaikančią ir guodžiančią šypseną,“ savo „Instagram“ paskyroje rašė medikas, pasidalijęs nuotrauka su minėtu ženkleliu ir fotografija.

Taip pat medikas teigė, kad „vienas iš dalykų, kuriuos medicinos darbuotojai gali padaryti, kad padėtų pacientams pasijusti geriau, yra šypsenos. Tačiau dabar, kai esame priversti dėvėti kaukes, negalime padėti nė tuo. Šypsena – tai truputis šviesos užgriuvusiais tamsiais laikais.“ Jo įrašas paplito pasauliniu mastu, ir sulaukė daugybės palaikančių ir dėkingų komentarų.

View this post on Instagram

A post shared by Robertino Rodriguez (@captain_wolf82) on

Neilgai trukus, medikai visame pasaulyje pradėjo dalintis savo nuotraukomis, kuriose jie savo apsauginius kostiumus yra papuošę laminuotais ženkleliais su savo nuotraukomis. Tie, kurie tokių fotografijų neturėjo – netruko pasidaryti naujų ir taip prisidėti prie šio judėjimo.

View this post on Instagram

A post shared by PegsForDays, Life of an ER Dr. (@pegsfordays) on

Viena medikė, dirbanti Los Andžele, pareiškė besivilianti, kad jų dėvimos nuotraukos sumažins įtampą ir neapleidžiantį keistą jausmą, kurį patiria pacientai, kuriems įtariamas ar diagnozuotas COVID-19. „Kiekvienas pacientas, kuriam pasireiškė kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas arba karščiavimas, ir tiek jie patys, tiek ir aplinkiniai kankina save mintimis, ar tai koronavirusas? Galiu tik įsivaizduoti, kaip bauginamai atrodo slaugės ir gydytojai, kurie į palatas įžengia pilnai pasislėpę po apsauginiais kostiumais ir priemonėmis.“ Pasak gydytojos, nuotraukos padeda ligoniams pajusti žmogiškumą ir šypsenas, sklindančias iš po baltų skafandrų ir kaukių, kuriuos mato kasdien.

View this post on Instagram

A post shared by Robertino Rodriguez (@captain_wolf82) on

Kita medikė, dirbanti Brazilijoje, San Paulo mieste, prie savo nuotraukos pridėjo ir animacinio filmuko „Mažoji undinėlė“ veikėjos Arielės paveikslėlį.

View this post on Instagram

A post shared by D E R E K ⭐️ D E V A U L T (@derekdevault) on

Slaugytojas iš Los Andželo Derekas DeVaultas taip pat prisijungė prie Rodriguezo pradėtos iniciatyvos bei paskatino prisidėti ir savo kolegas. Pasak jo, kol kas pacientai reaguoja labai teigiamai: „Net jei tai teatitolina jų mintis nuo vyraujančio chaoso bent akimirkai – manau, tai daryti verta.“ Pats iniciatyvos pradininkas teigė, kad jis labai laimingas, galėdamas būti tokio judėjimo dalimi. „Žmonės džiaugiasi, kai mato, kad įdedame šiek tiek daugiau savo pastangų vien tam, kad parodytume, jog jie mums rūpi. Kaip sveikatos priežiūros specialistai, mes čia dirbame dėl to, kad turime gailestingas širdis. Taip elgdamiesi tik dar kartą tai patvirtiname.“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: