Pexels.com archyvo nuotr.

Valstybės lygio ekstremalios situacijos operacijos centro vadovas, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga patvirtino, kad Lietuvoje nustatyti dar 2 nauji koronaviruso atvejai.

Pasak sveikatos apsaugos ministro Aaurelijaus  Verygos, užsikrėtusieji – iš Kauno, vyras ir žmona, 1980 ir 1985 m. gimimo – 40 ir 35 metų amžiaus. Jie nėra ypatingos rizikos grupei priklausantys žmonės

Abu sutuoktiniai vasario 29 – kovo 7 dieną viešėjo Italijoje, slidinėjo. Šiuo metu pora yra Kauno klinikinėje ligoninėje.

Pasak A.Verygos, užsikrėtusieji į Lietuvą grįžo automobiliu, užpildė specialią Nacionalinio visuomenės sveikatos centro formą. Grįžus sukarščiavo, pajuto simptomus ir išsikvietė greitąją pagalbą. Kauno klinikinėje ligoninėje pora buvo apžiūrėti ir jiems atlikti tyrimai, po kurių patvirtinta, kad pora užsikrėtusi koronavirusu. Jie gydomi Kauno klinikinėje ligoninėje.

A. Vergyos teigimu, patys koronavirusu užsikrėtę asmenys jaučiasi gerai.

Šiuo metu vis dar renkama informacija, su kokiais žmonėmis galėjo bendrauti užsikrėtusieji. Pasak A. Verygos, gali būti, jog sutuoktiniai pažeidė saviizoliacijos rekomendacijas, artimiausiu metu žadama, kad tai bus išsiaiškinta. „Tai sudėtinga situacija susirgusiems žmonėms, kartais visuomenė sureaguoja kartais visuomenė sureaguoja neadekvačiai, juos stigmatizuoja, todėl būkime solidarūs ir gerbkime tų pacientų privatumą“, – teigė  ministras.

Pask A. Verygos, nuo vakar išplėstas aprašymas, kuriems žmonėms Lietuvoje gali būti atliekamas koronaviruso patikrinimas. Nuo dėl šio viruso bus tikrinami ne tik asmenys, buvę rizikos šalyse, bet ir tie, kuriems pasireiškė neaiškios kilmės pneumonijos.

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: