mil.ru / Wikimedia Commons nuotr.

Skaičiavimai, pagrįsti atvirai prieinamų šaltinių duomenimis, rodo, kad nuo 2023 m. pradžios Ukrainoje žuvo mažiausiai 1 000 Rusijos karių.

Skaičiuojama, kad nuo karo pradžios skaičiuojama virš 100 000 rusų karių žūčių.

Tiesioginėje YouTube transliacijoje Mediazona redaktorius Dmitrijus Treščaninas teigė, kad didelis žuvusiųjų skaičius susijęs su tuo, kad Rusija vis labiau stengiasi užimti Bachmutą – strategiškai svarbų miestą Rytų Ukrainoje. Analitikai sako, kad Rusijos pajėgos po kelis mėnesius trukusių kovų, per kurias prarado daug žmonių, pasiekia tik nedidelius laimėjimus.

Treščaninas sakė, kad į Mediazonos duomenų bazę dabar įtraukti kariai, kurie kovojo privačios karinės bendrovės Wagner naudai. Treščaninas sakė, kad Wagner kovotojai sudaro didžiąją dalį pajėgų, dalyvavusių Bachmuto puolime.

Duomenys rodo, kad didelė karo pradžios žuvusių Rusijos karių buvo šauktiniai.

Rusijos kariuomenė teigia, kad nuo 2022 m. rugsėjo mėn. žuvo tik 5 937 jos kariai.

Treščaninas sakė, kad Mediazonos komanda turi patikrinti ir patvirtinti milžinišką žuvusiųjų skaičių, kad galėtų juos įtraukti į duomenų bazę.

„Su šiais duomenimis dirbu beveik metus, todėl mane sunku nustebinti, tačiau 1 000 žmonių per dvi savaites tiesiog šokiruoja“ – sakė jis.

Kaip skelbia Rusijos projektas VČK-OGPU, remdamasis šaltiniu, Jurijus “Kuvalda” Prigožinas tikėjosi, kad jau visai netrukus galės Rusijos generalinio štabo vadą Valerijų Gerasimovą pakeisti „savu“ žmogumi, tačiau Soledaro šturmas ėmė ir atsisuko prieš jį patį.

„Dabar jau aišku, kad J. Prigožino įtaka absoliučiai ne tokia didelė, kaip kad visi (taip pat ir jis pats) tikėjosi. Po Soledaro įvykiai klostėsi visai ne pagal planą, kokį jis buvo sugalvojęs. Atrodė, kad jau tuoj J. Prigožinas galės pakeisti V. Gerasimovą savo žmogumi. Bet viskas pasisuko būtent prieš patį J. Prigožiną ir „Vagner“, – teigia šaltinis.

Kanalo pašnekovo duomenimis, „Vagner“ nuostoliai Soledare – siaubingi, „kas iš tikrųjų, turint omenyje, kokia užduotis buvo iškelta, nebuvo netikėta“.

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: