Visų mėgiamas serialas ,,Sostų karai“ po aštunto sezono tapo bene labiausiai aptarinėjamas ir analizuojamas TV šou pasaulyje.  Serialo kūrėjai bei aktoriai paliko ryškų pėdsaką kinematografijos istorijoje, tačiau filmavimo metu pasitaikė ir tokių atvejų, kai tam tikrą vaidmenį teko įkūnyti daugiau, nei vienam aktoriui. Kodėl? Kai kurių aktorių amžius nebetinkamas konkrečiam vaidmeniui arba dėl intensyvaus darbo krūvio jie pasirenka dirbti kituose projektuose. Žemiau pateiksime jums 10 serialo vaidmenų, kuriuos atliko daugiau nei vienas aktorius.

1. Nakties karalius

Iki penktojo sezono pradžios Nakties karalių vaidino Ričardas Breikas, o prasidėjus šeštajam sezonui, vaidmenį perėmė kaskadininkas iš Slovakijos – Vladimiras Furdikas.

 2. Dikonas Tarlis

23

Šeštajame sezone, Dikoną vaidino Fredis Stroma, filmavęsis juostoje „Haris Poteris ir Netikras Princas“. Dėl įsipareigojimų filmuotis kituose projektuose, Fredį septintajame sezone pakeitė Tomas Hoperis.

3. Berikas Dondarionas

3

Nemirtingąjį Dondarioną iš pradžių vaidino Deividas Maiklas Skotas. Laikui bėgant, Dondariono vaidmuo tapo be galo svarbus serialo raidai, todėl kūrybinė grupė nusprendė šią rolę perleisti Ričardui Dormeriui.

 4. Gregoras „Kalnas“ Klegeinas

21

Šį vaidmenį įkūnijo trys aktoriai. Pirmajame sezone – australų aktorius Konanas Styvensas. Antrajame sezone – Ijanas Vaitas iš Velso. Ketvirtajame sezone Gregoro vaidmens estafetę perėmė Islandijos galiūnas Hafjoras Bjornsonas.

5. Triakis varnas

7

Triakį varną ketvirtajame sezone vaidino Strunas Rodžeris. Vėliau šis vaidmuo buvo perleistas švedų aktoriui Maksui Von Sydovui.

6. Dario Naharis

8

Trečiajame sezone Dario vaidmenį atliko Edas Skreinas, o nuo ketvirtojo sezono – Maiklas Huismanas.

 7. Mirsela Barateon

9

Džeimio ir Sersėjos dukrą iš pradžių vaidino Eimė Ričardson. Velėsniuose sezonuose Mirsela jau buvo vaizduojama ne kaip maža mergaitė, o kaip moteris, todėl vaidmenį perėmė Nelė Fry.

8. Tomenas Barateonas

1

Pirmuose dviejuose sezonuose Tomeno Barateono vaidmenį atliko Kalumas Veris. Veikėjui bręstant, vaidmenį perėmė Dynas Čepmanas.

9. Selisė Barateon

4

Aktorė Sara Makyver spėjo suvaidinti Stenio Barateono žmoną tik vienoje iš antrojo sezono serijų. Vėliau Selisės vaidmuo atiteko Tarai Fidžerald.

10. Rikardas Karstarkas

25

Robo Starko bendražygį pirmajame sezone vaidino Styvenas Bluntas. Antrame ir trečiame sezone Rikardo vaidmenį atliko Džonas Stahlas.

Taip pat skaitykite: „Sostų karų“ aktorės Meisė Viljams ir Sofi Turner tegia, kad užgriuvusi šlovė rimtai paveikė jų psichiką

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: