Kinų restoranas „Tain Fu“, įsikūręs Mickevičiaus g. 8, nenukels jūsų į kinrožių kaimą ar prie Didžiosios kinų sienos, tačiau suteiks jūsų receptoriams galimybę pasigardžiuoti „Sičuano“ virtuvės išskirtinumu.
Šio restorano virėjai iš tolimosios Kinijos, džiugina ne tik aštrių skonių mėgėjus, jie taip pat nepamiršta ir tų, kurių gomuriai yra silpnesni. Meniu siūlo rinktis patiekalus pagal savo skonį, kuris gali būti labai aštrus ar saldžiarūgštis.
Įžengus į restoraną ir išsirinkus vietą kur prisėsti sulaukiau mielos jaunos padavėjos Auksės, kuri pateikė meniu. Kadangi į šį restoraną užsukau išalkusi kaip vilkas, nieko nelaukusi pradėjau vartyti meniu, skaityti patiekalų pavadinimus ir varvinti akis dėl kiekvieno gardžiai atrodančio paveikslėlio. Iš tiesų buvo gana sunku išsirinkti ką noriu paragauti, nes jei atvirai, beveik visi patiekalai man nuskambėjo skaniai.
Meniu prasidėjo nuo šaltų patiekalų bei užkandžių. Buvo galima rinktis nuo agurkų saldžiarūgščiai aštriame padaže (7lt), iki įvairių plikytų daržovių švelniame padaže (8lt), nuo vištos skrandelių salotų su aštriuoju kinišku padažu (10lt), iki juodųjų kiniškų grybų salotų (15lt). Nusprendžiau labai smarkiai nerizikuoti ir pasirinkau spalvingiausiai atrodančias kiniškas salotas (12lt).
© Agnės Umbrasaitės / KaunoZinios.lt nuotr.
Nereikėjo laukti nei 10 minučių, kuomet šis kūrinys atkeliavo pas mane ant stalo. Oho! Pirmas žodis kilęs galvoje buvo būtent toks, kuomet pamačiau kokia didžiulė salotų porcija laukia manęs. Jau vėliau sekė mintis, kad salotas teks dalintis, nes viena jų neįveiksiu. (Iš darbuotojos vėliau sužinojau, kad salotų porcija yra skirta dviem asmenims.) Salotos buvo gaiviai saldžiarūgščio skonio. Agurkai, morkos, pekinas, jūros kopūstas suteikė sotumo ir gaivos jausmą šiltą vasaros vakarą. Pamažu valgant, jaučiau kaip skrandis pilnėja, o kadangi norėjau paragauti ir kitų patiekalų, salotoms pasakiau „gana“.
© Agnės Umbrasaitės / KaunoZinios.lt nuotr.
Antras patiekalas, kuriuo norėjau pasimėgauti buvo sriuba. Meniu siūlo tikrai nemažą jų pasirinkimą. Galima rinktis iš sriubų su jautiena/ aviena/ kiauliena ar net kalmaro sriubą su kiaušiniu. Sriubos kaina gali svyruoti nuo 4lt iki 10 lt. Tądien paragauti išsirinkau aštrią saldžiarūgštę vištienos ir baltųjų kiniškų grybų sriubą (7lt).
Sriubai atkeliavus ant stalo ir man pažvelgus į ją, ji neatrodė labai skaniai. Sakyčiau, kad didžiausią įtarimą kėlė baltieji kiniški grybai. Toks įspūdis susidarė todėl, kad ankščiau šių grybų nebuvau mačiusi ir ragavusi. Bet kuomet šis patiekalas pasiekė mano burną aš nebegalėjau sustoti. Pirmasis skonis kurį pajutau tikrai nebuvo aštrus kaip tikėjausi, jis pasijuto vėliau, jau baigus valgyti. Stipriausiai mano gomurį džiugino saldžiarūgštis skonis, o ir grybai pasidarė nebe tokie gąsdinantys, kuomet jų paragavau. Apibendrinant galėčiau pasakyti, kad ši sriuba paliko teigiamą įspūdį ir įgijo mano simpatiją.
© Agnės Umbrasaitės / KaunoZinios.lt nuotr.
Po pasimėgavimo sriuba atėjo laikas ir karštajam patiekalui. „Tain Fu“ leidžia rinktis svečiams iš gausybės vištienos, avienos, kalakutienos, strutienos, jautienos ar kiaulienos patiekalų. Pasirinkau mažą porciją traškios vištienos su saldžiarūgščiu padažu (15lt). Prie šios užsisakiau ir keptų ryžių su kiaušiniu (2,5lt).
Valgant vištieną apėmė teigiamos emocijos ir ji išties buvo traški, kaip ir žadėjo jos pavadinimas. Padažas taip pat neatsiliko, jo skonis buvo nuostabus ir tikrai ne per saldus. Šis traškios vištienos ir saldžiarūgščio padažo junginys mane tiesiog pakerėjo.
© Agnės Umbrasaitės / KaunoZinios.lt nuotr.
Maistas: 4 Patiekalų pasirinkimas platus. Šiame restorane galima sočiai ir gardžiai pavalgyti už tikrai nesikandžiojančias kainas. Maistas šiame restorane gaminamas pasitelkiant gerus produktus ir kulinarinius gebėjimus bei žinias. Pastebėčiau tik tai, kad užsisakius mažą porciją ji tikrai neatrodo tokia jau maža.
Aplinka: 3 Kalbant apie restorano interjerą ir atmosferą didelių priekaištų neturiu. Bendras vaizdas – nėra prikarstyta bereikalingų niekučių, viskas papuošta minimaliai ir skoningai. Interjeras neapkrautas dekoracijomis. Visi puošiamieji elementai ir jų kompozicija dera tarpusavyje. Visą laiką skamba rami ir tyli muzika, kuri leidžia atsipalaiduoti. Kaip jau minėjau, galbūt pakeisčiau stalus, kad jie leistų prisiminti kinų valgymo būdą.
Aptarnavimas: 4 Man pasisekė ir apsilankiau restorane pavakare kada nepasitaikė daug žmonių, tad ir visų patiekalų neteko laukti ilgai. Galbūt būtų galima įžvelgti šioje vietoje net ir minusą, nes nespėjus suvalgyti vieno patiekalo kitas jau garuodavo laukdamas ant stalo savo eilės. Padavėjos- Auksės aptarnavimas buvo labai mandagus. Ji pasitiko ir išlydėjo su šypsena, taip pat kilus neaiškumui dėl patiekalo sudedamųjų dalių ar skonio maloniai atsakydavo į iškilusius klausimus.
Verta aplankyti: 4 Galiu pasakyti, kad nesigailiu apsilankiusi „Tain Fu“ restorane. Aplinka, aptarnavimas ir ypač maistas nenuvylė.
Galutinis įvertinimas: