Donaldas Trumpas © Wikimedia Comons archyvo nuotr.

Samera Zervos teigianti patyrusi Trumpo seksualinį priekabiavimą prieš savo valią, iškėlė Prezidentui teisminį ieškinį už šmeižtą.

Buzzfeed“ pranešė apie moterį kaltinančią prezidentą Donaldą Trumpą dėl patirto nepageidaujamo fizinio priekabiavimo. Ji pašaukė JAV prezidentą į teismą, taip pat reikalaudama visų dokumentų, kuriuose jam buvo pateikti bet kokie seksualinio priekabiavimų ar užpuolimų kaltinimai.

Samera Zervos, buvusi „The Apprentice“ dalyvė ir viena iš daugelio moterų, kurios kampanijos metu apkaltino Trumpą seksualiniu priekabiavimu ar užpuolimu. Ji nusprendė apkaltinti Trumpą sausį, praėjus keliems mėnesiams po tuo metu vykusių prezidentinių rinkimų, kurių metu kandidatas atmetė bet kokius kaltinimus, o ir pačias kaltintojas apkaltino melagystėmis.

Siekdama patvirtinti savo kaltinimus, kad Trumpas ją „apšmeižė“, Zervos ieškinio tikslas – įrodyti kaip Trumpas sąmoningai bandė diskredituoti ją ir kitas kaltintojas. Byla atnaujino daugelį kaltinimų pateiktų Trumpui. Visa tai kelia tikrą galvos skausmą JAV prezidentui.

Zervos byla reikalauja prezidento perduoti visus dokumentus „susijusius su bet kokiais kaltinimais iškeltais Donaldui J. Trumpui rinkimų kampanijos metu, savo veiksmais seksualiai išnaudojusiam moteris“. Įsakymas aprėptų ne tik Zervos atvejo dokumentų nagrinėjimą, bet ir daugelio kitų moterų, tarp jų ir Džesiką Lids, Mindį Makgivilrei, Reičelę Kruks, Natašą Stoinof, Templę Tagart, Kristiną Anderson, Keitę Heler, Džilę Hart, ir Džesiką Dreik.

Zervos teisinė komanda, kuriai priklauso nacionaliniu lygmeniu žinoma už moterų teises kovojanti advokatė Glorija Alred, iškėlė teisminį ieškinį kovo mėnesį, bet teismus jis pasiekė tik rugsėjį.

Samera Zervos

Samera Zervos „The Apprentice“ archyvo nuotr.

Trumpo advokatai bandė nutraukti ieškinio procesą teigdami, jog prezidentui negali būti keliami jokie ieškiniai jo kadencijos metu. Jie taip pat bandė nutraukti teisminį ieškinį liepą, ginčydamiesi esą ieškinys „ieško nereikšmingos informacijos siekiant pakenkti prezidentui“.

Savo kampanijos metu Trumpas prisiekė paduoti į teismą moteris, kurios jį apkaltino užpuldinėjimu ir seksualiu priekabiavimu, tačiau savo pažado jis taip ir neištesėjo.

Šaukimas į teismą išėjo į šviesą tuo metu, kai visuomenėje vyrauja padidėjęs nepasitenkinamas dėl suteiktos neliečiamybės daugeliui įtakingų vyrų, kurie tuo naudojasi priekabiaudami ar išnaudodami moteris. Garsusis Holivudo prodiuseris Harvis Veinstein buvo atleistas iš savo paties įkurtos įmonės ir išmestas iš Kino Menų ir Mokslo Akademijos po to, kai New York Times parašė apie Veinsteino seksualinio priekabiavimo incidentus. Šis žiniasklaidos raportas sukėlė papildomų kaltinimų prieš Veinsteiną bangą, įskaitant tai, kad jis fiziškai užpuolė moteris bei privertė jas atlikti seksualinius veiksmus prieš savo valią. Kaltinimai pareikšti Veinsteinui klaikiai primena dabartinę situaciją, kurioje yra Trumpas.

Zervos teigė, kad 2007-ais metais net kelis kartus Trumpas kvietė ją susitikti profesiniais reikalais, tačiau susitikimo metu priremdavo ją prie sienos, bučiavo ir lie.

Taip pat skaitykite: Holivudą krečia skandalas: seksualiniu priekabiavimu kaltinamas prodiuseris pašalintas iš kino meno ir mokslo akademijos

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: