Organizatorių archyvo nuotr.

Kaip atrodo šiuolaikiškas darbdavys, prie kurio vizijos nori prisijungti ambicingas, veiklus jaunimas? Viena iš informacinių technologijų sprendimų internetiniams žaidimams lyderių Evolution Lithuania atsako – modernus biuras tai ne tik ergonomiški baldai ir poilsio oazės, tai kuriama atmosfera, požiūris į darbuotoją, jaunų žmonių lūkesčius ir net papildomas jų veiklas. Viskas prasideda nuo įmonės vidinės kultūros, o tuomet belieka susikurti aplinką, kurioje būtų patogu ir smagu leisti laiką. „Manome, kad tai yra puiki vieta tiek tiems, kurie nori dirbti biure ir šalia vystyti asmeninį verslą, tiek asmenims, kurie siekia karjeros aukštumų“, – sako įmonės prekių ženklo įvaizdžio ir komunikacijos specialistė Gertrūda Eimutytė. Mergina atskleidžia, kaip pavyksta realizuoti šią nestandartinę verslo viziją ir kurti darbovietę, kurios nesinori palikti.

Biure – darbo ir kokybiško poilsio balansas

Šiandien kaip niekad daug kalbama apie „sveiką“ požiūrį į darbą, ergonomišką darbo vietą ir rūpestį emocine darbuotojų sveikata. Užsukus į viename Kauno verslo centrų įsikūrusios Evolution Lithuania komandos biurą, atrodo, kad čia kuriami antrieji darbuotojų namai. Be modernios įrangos darbui, biure įkurtos jaukios poilsio, bendravimo erdvės ir susibūrimų vieta tapusi virtuvė, kurioje niekada netrūksta ne tik šviežių vaisių ar kavos, bet ir pokalbių. Komanda laisvą laiką leidžia žaisdami vaizdo žaidimus, stalo futbolą, tenisą, o atsipalaidavimui – masažinė kėdė. Terasa su vaizdu į Nemuno vingį ir Kauno santaką – viena mėgstamiausių vietų, kurioje galima įkvėpti gryno oro, nuraminti mintis.

Organizatorių archyvo nuotr.

Tai nėra tik apie įvaizdį ar biurą, kuris primena filmus. „Mūsų vidinė apklausa rodo, kad darbuotojai čia jaučia mažiau streso nei ankstesnėse darbovietėse, čia jie gauna daugiau pertraukų nei įprasta – jos svyruoja nuo 1–2 val. bei yra apmokamos. Visuomet stengiamės atsižvelgti į komandos norus ir nuomones, todėl vis atnaujiname ofise esančias poilsio ir pramogų zonas. Suprantame sėdimo darbo minusus, todėl investavome į patogias darbo vietas“, – apie gerą emocinę būseną bei įmonės darbo ir poilsio balansą pasakoja Gertrūda.

Studijuojate, turite savo verslą ar kūrybinį projektą? Viską galima suderinti

„Didžioji dalis mūsų darbuotojų dirba Evolution Lithuania ir tuo pat metu siekia savo svajonių. Palaikome juos ir siūlome skirtingus, laisvus grafikus, tad tikrai galima derinti darbą biure su kitomis veiklomis. Daugiau nei 70 % kolegų vysto papildomą veiklą. Keli pavyzdžiai – fotografija, tapyba, socialinių tinklų administravimas, papuošalų gamyba, grožio paslaugos“, – pasakoja prekių ženklo įvaizdžio ir komunikacijos specialistė.

„Patys remiame ir kai tik galime samdome savus talentus, pavyzdžiui, renginių fotografavimui. Turime stilistą, kuris aprengia mus fotosesijoms, vizažo meistres. Tiems, kurie yra aktyvūs socialiniuose tinkluose, suteikiame visus įrankius veiklos plėtojimui, parūpiname konsultacijas su rinkodaros agentūra. O išpuolus netikėtam užsakymui, visuomet leidžiame susikeisti pamainomis su kitais kolegomis, – pasakoja Gertrūda ir priduria, kad norintiems karjeros siekti būtent internetinių žaidimų rinkoje, yra ne tik galimybės, bet ir puikūs pavyzdžiai. – Mūsų vadovai savo karjerą Evolution Lithuania patys pradėjo nuo žaidimų vedėjų pozicijų, todėl studijoje turime tikrų pavyzdžių, kurie motyvuoja siekti daugiau.”

Apie pastangų įvertinimą, galimybes tobulėti ir išmokti kažko naujo

Šiuolaikinė jaunoji karta vertina darbdavius, kurie vertina juos, pastebi pastangas ir suteikia įrankius siekti daugiau. Gertrūda pasakoja, kad įmonėje iniciatyvūs talentai nelieka nepastebėti, o motyvacijos suteikia ne tik kilimas karjeros laiptais, bet ir realus įsitraukimas į įmonės globalią plėtrą: „Visuomet pastebime talentus ir žmones, kurie nori tobulėti. Siūlome įvairias programas, šių metų gegužės mėnesį pamainų vadovai, kurie dirbo ilgiau nei vienerius metus, turėjo galimybę važiuoti į Latviją ir išbandyti savo jėgas vidiniame projekte. Jo tikslas buvo rasti talentus, kurie padės įrengti ir pradėti vystyti veiklą naujose, dar tik planuojamose statyti studijose.“

Organizatorių archyvo nuotr.

Norite išmokti kažko naujo, pagilinti žinias? Prašom – prekių ženklo įvaizdžio ir komunikacijos specialistė sako, kad reikia tik parodyti iniciatyvą. „Siekiantiems žinių įrengėme biblioteką ir siūlome nemokamų internetinių kursų įvairovę, juos galima rinktis tokiose platformose kaip Bookboon. Labai gera matyti po darbo pasilikusius kolegas, sėdinčius tiesiog mūsų ofiso terasoje su nešiojamuoju kompiuteriu ir puodeliu arbatos”, – šypsosi mergina.

„Atsiprašome, bet jums trūksta patirties“ keičia iniciatyva ir noras mokytis

Apskritai, Lietuvoje savo padalinį atidariusią Švedijos įmonę Evolution inovatyviu darbdaviu galima pavadinti jau vien dėl požiūrio į darbo patirtį, kurios jaunas žmogus neretai neturi ir dėl to praranda galimybes. Yra pozicijų, kuriose pradėti karjerą įmonėje įmanoma be anksčiau įgytų specifinių žinių. Tiesiog pačioms įmonėms reikia pakeisti požiūrį ir suteikti žinių, kurių iniciatyviam jaunimui reikia sėkmingam startui, o visa kita – asmenybės ir charakterio klausimas. „Turime savo akademiją, kurioje išmokome visų darbo subtilybių, o požiūrio neišmokysi. Tai yra šou industrija, kuriai itin svarbu pozityvumas ir jaunatviška energija“, – teigia Gertrūda.

Sėkmingos komandos pamatas – bendravimas

Nuolatinę komunikaciją specialistė įvardina kaip raktą į sėkmingus darbų procesus ir vieningą komandą. „Esame jaunatviška darbovietė dėl paprasto fakto – čia dirba jauni žmonės, įskaitant ir administraciją. Kiekvienas dirbantis žmogus yra svarbus, o mūsų organizacinė struktūra sudėliota taip, kad vyktų pastovus tarpusavio bendravimas tarp visų skyrių“, – dėsto Gertrūda. Mergina atskleidė, kad tokia praktika labai pasiteisino, mat net turėdama laisvo laiko kitoms veikloms, komandos nariai pasirenka buvimą kartu, bendravimą, vienas kito pažinimą.

Tiems, kurie mėgsta nuolat susipažinti su įdomiomis asmenybėmis ir būti naujovių sūkuryje – skirtingų pomėgių ir kultūrų žmones vienijanti Evolution Lithuania yra ideali darbo vieta. „Iš pažiūros gali atrodyti, kad esame labai skirtingi žmonės, atkeliavę iš skirtingų šalių, net žemynų, tačiau turime daug bendro kaip asmenybės – mėgstame kalbėti. Taip pat daug pasako ir tai, kad pasirinkome darbą nestandartinėje industrijoje. Mes mėgstame iššūkius, o nutikus problemai dažnai tiesiog nusijuokiame. Esame optimistai, kitaip nepavadinsi,“ – džiaugiasi prekių ženklo įvaizdžio ir komunikacijos ekspertė ir priduria, kad vidinių apklausų rezultatai rodo, kad būtent kolegos yra viena didžiausių motyvacijų likti įmonėje ilgam.

„Tikimės, kad darbuotojai įvertina galimybę augti kartu su mumis. Visuomet vertiname nuoširdžią nuomonę, tai mums padeda tobulėti kaip organizacijai. Mūsų tikslas – kad žmonės dirbdami čia nebijotų ieškoti savęs, įgautų tik pasitikėjimo“, – pokalbį Gertrūda baigia mintimi, kuri taikliai nusako šiuolaikinio darbdavio viziją ir tikslą, o paklausta, kas galėtų papildyti komandą šiandien, nedvejodama atsako. – Visad ieškome energijos pliūpsnio, tokių, kaip ir mes patys!”

Užsakymo Nr. KMC220159

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: