© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Ekonominė padėtis Rusijoje gali būti didžiausias rusų pasipiktinimo šaltinis artimiausiais mėnesiais, prognozuoja SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda. Pasak jo, tikėtina, kad ir Rusijos opozicija greitai susitelks į ekonominius klausimus, taip gausindama savo šalininkų gretas.

“Manau, kad ekonomikos sunkumai padarys tą juodą darbą. Ir nemanau, kad reikės labai ilgai laukti. Manau, kad per artimiausius 4-5 mėnesius gali būti tam tikrų nepasitenkinimo pasireiškimo formų. Tai nebūtinai reiškia, kad mitingai taps masiniai. Bet gali kilti protestai jau ne dėl konkrečių asmenybių ar opozicijos veikėjų persekiojimo, o būtent mitingai ekonominiu pagrindu, kurie reikalaus iš vyriausybės konkrečių veiksmų”, – portalui delfi.lt teigė G. Nausėda.

Pasak jo, Maskva gali ruoštis greitai prastėjančioms gyventojų nuotaikoms, jeigu pasaulinių naftos kainų situacija tokia bus, o rublis, esant žemoms naftos kainoms, matyt, ir toliau bus silpnas:”Importas brangs, kainos kils, ekonomika smuks – na, visas Molotovo kokteilis: toks ekonominis, kuris tikrai gali smarkiai išsprogdinti politinę situaciją Rusijoje”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: