© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Investicijų į informacijos technologijų verslus bendrovė “INVL Technology” viešai išplatino 10 mln. eurų vertės akcijų . Tai didžiausia nauja akcijų emisija Baltijos šalių rinkoje per pastaruosius 4 metus.

“Sveikiname “INVL Technology”, sėkmingai išplatinus naują akcijų emisiją – didžiausią Baltijos rinkoje nuo 2011 metų. Šis puikus rezultatas rodo, kad investuotojai teigiamai vertina ir pačią bendrovę, ir jos akcininkus bei vadovus, taip pat ir tai, kad tiek instituciniai, tiek mažmeniniai investuotojai laukia naujų bendrovių rinkoje”, – pranešime teigė “Nasdaq” Baltijos rinkos vadovė Arminta Saladžienė.

Anot “INVL Technology” direktoriaus Kazimiero Tonkūno, dabar dėmesys bus skiriamas grupės įmonių vertės augimui ir įsigijimams.

Bendrovė pranešė, kad bendras išplatintų akcijų skaičius yra 6,06 mln. eurų, o vienos akcijos kaina – 1,65 euro. 2,735 mln. vienetų akcijų paskirstyta dabartiniams akcininkams, 2,314 mln. – mažmeniniams ir 1,01 mln. – instituciniams investuotojams.

Naujas akcijas (850tūkst.) pasirašiusi viena pagrindinių įmonės akcininkių”Invalda INVL” jas apmokėjo, įskaitydama priešpriešinius vienarūšius reikalavimus, kylančius iš paskolos sutarčių, sudarytų su bendrove (1,402 mln. eurų).

Didžiausios grupės įmonės yra kritinės infrastruktūros bendrovė BAIP (100 proc.), Norvegijos “Norway Registers Development” ir specializuota kibernetinės saugos įmonė NRD CS.

Pagrindiniai “INVL Technology” akcininkai iki šiol buvo Alvydas Banys (5 proc.) ir jo valdoma “LJB Investments” (20 proc.), Irena Ona Mišeikienė (19 proc.), Kazimieras Tonkūnas (13,7 proc.), “Invalda INVL” (8,2 proc.) bei Dariaus Šulnio “Lucrum investicija” (5 proc.). Bendrovė turi daugiau kaip 3,5 tūkst. akcininkų.

“INVL Technology” akcijos kotiruojamos “Nasdaq Omx” Vilniaus biržos Papildomajame prekybos sąraše.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: