Organizatorių archyvo nuotr.

Kaune K. Baršausko gatvėje oficialiai atidarytas naujas šiuolaikiškas B66 verslo centras. Darnios NT plėtros bendrovės „YIT Kausta“ pastatytas biurų kompleksas, tikimasi, taps ir savotišku laikinosios sostinės technologijų bei inovacijų verslų centru. Jame jau kuriasi pasaulinėje rinkoje veikiančios Lietuvos informacinių technologijų įmonės „Teltonika“ ir „Virtustream LT“. Pastaroji priklauso didžiausiai pasaulyje privačiai valdomai IT įmonių grupei „DELL Technologies“. Netoliese naujojo centro yra įsikūręs ir Kauno technologijų universiteto (KTU) „Santakos“ slėnis.

Pirmųjų B66 verslo centro nuomininkų atstovai sako Kaune matantys daug perspektyvų technologijų verslų plėtrai ir galimybių pritraukti kvalifikuotus IT srities darbuotojus, o įsikūrus naujose moderniose patalpose tą padaryti bus lengviau.

B66 verslo centre įsikurs centrinis mūsų bendrovės Baltijos regiono biuras. Itin patraukli mums pasirodė verslo centro vieta mieste. Nenorėjome nutolti nuo KTU, su kuriuo jau ne vienerius metus bendradarbiaujame mokslo srityje. Kai kurie mūsų darbuotojai yra šio universiteto studentai, todėl jiems naujojo biuro vieta taip pat labai patogi. Tai sparčiai besivystanti Kauno dalis, puikiai tinkanti besiplečiančiam technologijų verslui“, – sako debesų kompiuterijos paslaugas teikiančios įmonės „Virtustream LT“ vadovė Kamilė Ciechanavičiūtė.

thumbnail_Fasadas_2

Anot jos, bendrovė darbui Kaune jau pritraukia ir vilniečius, kuriems priimant sprendimą keltis į kitą miestą yra svarbi galimybė dirbti šiuolaikiškame ir patogiame biure patrauklioje miesto vietoje. „Virtustream LT“ B66 verslo centre iš viso užims 1000 kv. m plotą. Jose įrengta 70 darbo vietų.

thumbnail_Foto_1

Organizatorių archyvo nuotr.

Čia pat įsikursiančios daiktų interneto sprendimų bendrovės „Teltonika“ Kauno padalinio vadovas Giedrius Kukauskas sako, kad iki šiol įmonės darbuotojai Kaune dirbo dviejuose skirtingose biuruose, kuriuose kompanijai plečiantis buvo nebeišsitenkama. Naujajame B66 verslo centre dirbs daugiau kaip 100 įmonės darbuotojų. Čia taip pat įsikurs bendrovės mokymų padalinys „IoT akademija“.

thumbnail_Fasadas

Organizatorių archyvo nuotr.

Ieškojome erdvių patalpų, kuriose po vienu stogu galėtume patogiai sutalpinti besiplečiančią mūsų komandą. Šiuolaikiškas verslo centro išplanavimas leido pagal mūsų poreikius naująsias patalpas įsirengti. Be to, kaip technologijų įmonei mums svarbu, kad šalia yra įsikūręs ir KTU, kuriame ruošiami mums reikalingi specialistai“, – sako G. Kukauskas.

thumbnail_Interjeras_1

Organizatorių archyvo nuotr.

Be IT sektoriaus įmonių naujajame verslo centre įsikurs ir „Saulės šeimos medicinos centro“ klinika. Maždaug 1700 kv. m ploto patalpos B66 biurų komplekse dar laukia savo nuomininkų.

Kaunas tampa vienu didžiausių paslaugų centrų Lietuvos žemėlapyje, taigi šiame mieste galima tikėtis dar daugiau tarptautinių kompanijų ir aukštos kvalifikacijos reikalaujančių darbo vietų. Tai, be abejo, lemia ir šiuolaikiškų biurų poreikį. B66 verslo centras pastatytas tinkamu laiku ir itin patrauklioje miesto vietoje, dėl to netruko sulaukti pažangių ir sparčiai augančių įmonių susidomėjimo“, – sako B66 verslo centrą pastačiusios įmonės „YIT Kausta“ vadovas Kęstutis Vanagas.

thumbnail_Interjeras_6

Organizatorių archyvo nuotr.

K. Vanago teigimu, šiuo metu Kaune iš viso yra pradėta arba planuojama statyti daugiau nei dešimt modernių verslo centrų, o į miestą dėmesį pastaruoju metu atkreipė visos didžiosios šalies NT įmonės. „YIT Kausta“ vadovas prognozuoja, kad laikinosios sostinės biurų rinka netrukus peržengs į naują kokybės lygmenį, o tai sudarys palankesnes sąlygas verslo plėtrai mieste.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: