Organizatorių archyvo nuotr.;

Verslas visada kupinas iššūkių, todėl norint palaikyti sėkmingai veikiantį verslą ar vystyti tam tikrą pramonės šaką, reikia pasitelkti įvairius įgūdžius ir žinias – vargu, ar pakaks išmanyti vien tik produkto gamybos ar paslaugos teikimo principus. Versle itin svarbu numatyti ateitį ir nukreipti veiklą dar sėkmingesne kryptimi, o prognozuoti tikslingiausia įvertinus esamą padėtį ir pasitelkus skaičiavimus. Čia į pagalbą ateina matematiniai metodai, kurių pagalba galima ne tik atrasti problemas, bet ir faktais pagrįsti ir pateikti sprendimo būdus.

Dėl šios priežasties Kauno technologijos universiteto (KTU) Matematikos ir gamtos mokslų fakulteto (MGMF) mokslininkai ketina pasidalinti ilgamete matematikos taikymo patirtimi finansuose, draudime, medicinoje, mechanikoje, didžiųjų verslo duomenų analitikoje ir kitose pramonės ir verslo srityse.

Šių metų birželio 10-14 dienomis mokslininkus ir verslo bei pramonės atstovus bendram tikslui jau trečią kartą suburs Matematinių sprendimų verslui ir pramonei dirbtuvės – vienintelis Lietuvoje ir Baltijos šalyse tokio pobūdžio renginys.

„Įmonėse kasdien reikia priimti daugybę sprendimų – kaip optimizuoti savo veiklą, gerinti rodiklius, didinti pelną, mažinti riziką – tokiais atvejais matematiniais skaičiavimais ir metodais grįstos rekomendacijos atneša didelę naudą, – sako dirbtuvių sumanytoja, KTU MGMF dekanė doc. dr. Bronė Narkevičienė. – Su įvairiais iškilusiais iššūkiais galima susidoroti pasitelkus matematinius metodus, analitinį ir kūrybinį mąstymą“.

Pirmosioms Matematikos dirbtuvėms užduotis pateikė koncernas SBA, Jungtinės Karalystės bendrovė „Callcredit Information Group“, automobilių dalijimosi paslaugas teikiant įmonė „CityBee Solutions“, kava ir arbata prekiaujanti tarptautinė įmonė „Jacobs Douwe Egberts“ bei „Gintarinė vaistinė“.

„Įsitraukimas į matematikos dirbtuves mums yra ne tik svarbios iniciatyvos palaikymas, bet ir galimybė pasinaudoti, manome, vienais geriausių šalies protų, ieškant verslui svarbių sprendimų“, – apie sprendimą 2017 metais prisijungti prie dirbtuvių sakė  koncerno SBA  viceprezidentas Egidijus Valentinavičius.

Praėjusiais metais KTU mokslininkai sprendė SEB banko, „DPD Lietuva“, „Aon“ ir SBA pateiktas užduotis.

„Šiais metais taip pat laukiame aktyvaus įmonių įsitraukimo. Prie dirbtuvių kviečiame prisijungti ir kolegas iš kitų universitetų. Bendradarbiaudami ir dalindamiesi ne tik žiniomis, bet ir iššūkiais, galime sukurti teigiamą pokytį visai Lietuvos ekonomikai. Nereikia bijoti kalbėti apie kylančius iššūkius – norime paskatinti sinergiją tarp verslo ir mokslo, paremtą realiais darbais ir iniciatyvomis“, – pabrėžia doc. dr. B. Narkevičienė.

Taikant matematinius metodus, dirbtuvių metu mokslininkai gali padėti optimizuoti verslo ir gamybos procesus, vertinti ilgaamžiškumą, identifikuoti, analizuoti ir prognozuoti klaidas bei gedimus, analizuoti pardavimus, prognozuoti įmonių veiklos rizikingumą, vertinti veiklos efektyvumą, spręsti elektroninių duomenų saugos bei šifravimo sistemų užduotis, spręsti asmens sveikatos stebėsenos, medicininės diagnostikos ir vaistų tyrimų problemas, optimizuoti logistikos procesus ar išbandyti bet kokią kitą aktualią idėją matematinio modeliavimo būdu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: