© Wikimedia Commons nuotr.

Dalis prekybos tinklo “Maxima” kasų jau palaiko bekontakčius atsiskaitymus, tačiau technikos galimybės kol kas nebus panaudojamos, rašo “Verslo žinios”

“Maxima” tinklo parduotuvėse montuojamos kasos yra su naujais kortelių terminalais, kurie palaiko NFC (Near Field Communicatiori) ryšį ir leidžia atlikti vadinamąjį bekontaktį atsiskaitymą:tokių kasų yra apie 700 iš maždaug 2000. Per dvejus metus tinklas, kuris renkasi tokius sprendimus kaip “Apple Pay”, “Android Pay” ir “Samsung Pay”, planuoja pakeisti visas kasas ir kortelių terminalus.

“Palink”, valdanti prekybos tinklą “Iki”, į mobiliuosius atsiskaitymus neinvestuoja, “Norfa” taip pat nusprendė kol kas neinvestuoti į mobiliuosius ir kitus bekontakčius mokėjimus.

Prekybininkai neabejoja, kad ir Lietuvoje bekontaktis atsiskaitymas išpopuliarės. Bet kol to nenutiko, didžiausias dėmesys skiriamas lojalumo programoms.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: