© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Turtingiausiu Lietuvos žmogumi vadinamas verslininkas ir pagrindinis “Vilniaus prekybos” grupės savininkas Nerijus Numavičius dalį jam priklausančio turto perkėlė į Kiurasao ir Bermuduose įsteigtus patikos (angliškai trust) fondus.

Verslininko turtas taip pat yra valdomas per Nyderlanduose įsteigtą finansinį holdingą “Stichting Trivialis”, Bermudų bendrovę “One Family Trust Company”, Kipre įsteigtą įmonę “Miglione Investments”, ketvirtadienį rašo dienraštis “Verslo žinios”.

N.Numavičiaus advokatė Olga Petroševičienė dienraščiui sakė, kad turto perkėlimas į šias šalimis su mokesčių planavimu neturi nieko bendro, nes tai yra tik veiksmai siekiant užtikrinti verslo tęstinumą ir verslininko šeimos finansinį saugumą. Anot jos, apie verslo valdymo perkėlimą iš anksto buvo informuota ir Valstybinė mokesčių inspekcija.

Įmones steigti padedančios bendrovės “Finreda” vadovas Dainius Malinauskas dienraščiui sakė, kad patikos fondai yra geras būdas spręsti turto valdymo klausimus ir apsisaugoti nuo galimų teisminių ieškinių, nes atidavus turtą į tokį fondą gali nurodyti, kaip toks turtas turi būti valdomas, tačiau formaliai nebesi turto savininkas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: