© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lietuvos telekomunikacijų rinkoje neeilinis įvykis – parduodama antra pagal dydį Lietuvoje interneto ir televizijos paslaugų teikėjos “Cgates”, kuri šiame sandoryje gali būti įvertinta apie 173 mln. litų (50 mln. eurų), tačiau kadangi įmonė turi apie 13 mln. eurų skolų, todėl reali sandorio vertė, kaip kalbama, gali siekti 104-138 mln. litų (30-40 mln. eurų).

Tai, kad “Cgates” parduodama, “Verslo žinioms” patvirtino du tarpusavyje nesusiję šaltiniai – neoficialiais duomenimis, dabartiniai “Cgates” savininkai maždaug prieš pusantro mėnesio potencialiems investuotojams išplatino įmonės veiklos ir perspektyvų pristatymą, o lapkričio pradžioje šie pateikė pirminius pasiūlymus – pardavėjams sandoryje atstovauja investicinis bankas “Lazard”.

SEB banko rizikos kapitalo investicijų bendrovė “SEB Venture Capital” valdo 39,9 poc., o SEB grupei priklausantis pensijų fondas “SEB-stifelsen” – dar 16,5 proc. “Cgates” akcijų, o didžiausias ir paslaptingiausias “Cgates”akcininkas, valdantis 43,6 proc. įmonės kapitalo, yra Kipre registruota bendrovė “Advanced Broadband” – rinkoje kalbama, kad už jos stovi fiziniai asmenys, susiję su tarptautinės telekomunikacijų ir TV bendrovės “Liberty Global” vadovais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: