Pexels.com archyvo nuotr.

Jei kada apsilankytumėte pajūrio mieste Lagunoje pietų Brazilijoje, taptumėte neįparastos delfinų ir žvejų draugystės liudininkais. Šie žinduoliai specialiai veja žuvis link žvejų ir tada galvomis ir uodegomis taškydami vandenį duoda ženklą, kur mesti tinklus. Žvejyba prasideda tik tada, kai pasirodo delfinai, nes be jų pagalbos gyventojai nesugebėtų sugauti tiek žuvies, o už paslaugą atsidėkoja pasidalindami sugautu laimikiu. Šis sėkmingo bendradarbiavimo tarp žmonių ir delfinų, kai laimi abi pusės, pavyzdys tik dar kartą parodo, kad vieni be kitų pagalbos sunkiai išgyventume.

Maždaug 20 delfinų grupelė padeda pragyventi šimtams šeimų, kurioms žvejyba – pagrindinis pajamų šaltinis. Taigi ši gyvūnų ir žmonių draugystė ne tik kelia šiltas emocijas, bet ir turi realią ekonominę ir socialinę naudą. Tokios koordinuotos ilgametės partnerystės pavyzdys primena, kad darbas kartu ir pagalba esantiems šalia visuomet vertingesnis pasirinkimas nei bandymas bet kokia kaina viską atlikti savarankiškai. Partnerystė ir pagalba yra užkoduota gamtoje, kad visa ekosistema veiktų sklanžiai. Kad efektyviai funkcionuotų verslo sistemos ir stiprėtų darni bendruomenė, reikalingos įvairaus pobūdžio paslaugos verslui.

Atsakomybių pasidalinimas su savo srities ekspertais dažnai yra vienintelis veiksmingas kelias siekiant sėkmės ir pranašumo rinkoje. Sparčiai tobulėjant technologijoms siūloma vis naujų paslaugų verslui, kurių tikslas – palengvinti procesus ir optimizuoti veiklą, gerinti vartojų patirtis, didinti pelną. O kai kurios paslaugos savo svarbos nepraranda metų metus. Atliepdamos klientų poreikius ir taikydamos inovatyvius sprendimus, buhalterinės, teisinės, reklamos, vertimų paslaugos, pasirinkus profesionalus, kuria pridėtinę vertę verslui ir leidžia sutelkti savo dėmesį į pagrindinę idėją ir verslo vystymą.

Buhalterinės paslaugos

Finansai yra tarsi pagrindinė verslo arterija. Piniginių srautų valdymas – viena svarbiausių verslo užduočių. Verslo savininkai ir kompanijų vadovai ant savo pečių turi galybę atsakomybių, tad patiems valdyti ir visas finansines operacijas gali būti komplikuota. Ši sritis reikalauja ypatingo atidumo, išmanymo ir laiko. Taigi buhalterinių paslaugų įmonė ar nepriklausomą finansų specialistas gali nuimti šiuos rūpesčius nuo jūsų galvos ir gerokai sumažinti streso lygį.

Nepriekaištinga buhalterinė apskaita, laiku sumokėti mokesčiai ar kreditų įmokos, tvarkingi atsiskaitymai su kreditoriais bei darbuotojais, investicijų valdymas, biudžeto planavimas ir visų įstatymų numatytų ataskaitų rengimas laiku ir laikantis visų taisyklių užtikrins sklandžią veiklą ir padės išvengti nemalonumų. Buhalterinių paslaugų profesionalai savo dėmesį sutelkia tik į vieną sritį, tad puikiai išmano visus mokestinius niuansus, seka naujienas ir greičiausiai gali pritaikyti inovatyvius sprendimus jūsų įmonės veikloje. Jų patirtis gali padėti efektyviau valdyti finansinius srautus ir net padidinti pelną.

Naudojimasis buhalterinių įmonių paslaugomis dažnai atsieina netgi pigiau nei samdyti buhalterį darbui pilnu etatu. Nedidelėms įmonėms dažnai nėra poreikio turėti nuosavą specialistą, nes nesugebėtų jam suteikti pilno krūvio, o didelėms įmonėms taip pat vertinga samdyti finansų profesionalus iš išorės, nes jie dažnai turi sukaupę didesnę patirtį su įvairių sričių verslais ir dirba lanksčiau bei produktyviau. Patyrę savo srities žinovai gali būti vertingi ne tik kaip skaičių detektyvai, bet ir duoti vertingų patarimų ir įžvalgų planuojant verslo plėtrą. Taip pat tvarkinga buhalterinė apskaita padėda išvengti netikėtų nemalonumų ir gerokai ramiau išgyventi patikrinimus ar auditus.

Vertimų paslaugos

Globalizacija ir pažangiausios technologijos suteikia neribotas galimybes, tačiau taip pat kelia ir nemažai iššūkių verslui, siekiančiam žengti koja kojon su moderniu pasauliu. Nuolatinė kova dėl išlikimo ir arši konkurencija reikalauja ypatingų gebėjimų prisitaikyti prie rinkos ritmo. Tarptautinė plėtra ir laisvas žmonių, prekių bei kapitalo judėjimas yra naudingas verslui, tačiau siekiant užkariauti svečių šalių rinkas, naujus regionus dažnai susiduriama su kalbos bariero problema. Tad dirbant su užsienio partneriais, tiekėjais, klientais, eksportuojant savo produkciją, organizuojant tarptautinius renginius, leidžiant leidinius keliomis kalbomis, pasirašant sutartis ar rengiant kitus dokumentus verslininkai naudojasi vertimo paslaugomis.

Dauguma įmonių neįsivaizduoja sėkmingos veiklos ir be internetinio puslapio. Informatyvus turinys apie paslaugas, produktus, renginius bei kompanijos naujienas virtualiai pasiekiamas keliais klavišų spragtelėjimais esamiems ir būsimiems klientams visame pasaulyje. Vis daugiau verslų siekia būti matomi ir suprantami ne tik vietinėje rinkoje, bet ir užsienyje, tad naudojasi interneto svetainių vertimo paslaugomis, kad galėtų pateikti visą informaciją keliomis kalbomis profesionaliai, aiškiai ir suprantamai, atsižvelgiant į naujų rinkų vartotojų portretą.

Reklamos paslaugos

Kad ir kokia kokybiška būtų jūsų produkcija ar paslaugos, vargu, ar aplankys sėkmė, jei apie jūsų veiklą niekas nežinos ar žinos labai mažai žmonių. Tad reklama – vienas pagrindinių įrankių siekiant populiarumo ir garsinant savo vardą. Kol kas verslas dar neatrado efektyvesnio būdo pranešti apie save plačiai visuomenei. Bėgant laikui keičiasi tik reklamos būdai, kanalai, tačiau jos esmė lieka ta pati – patraukti dėmesį, skatinti įsiminti ir motyvuoti pirkti. Tad į reklamos paslaugas dažnai žiūrima kaip į vertingą ir būtiną investiciją. Jei TV, radijo ar spaudos reklama ne visiems įperkama, bet to, vis mažiau efektyvi, ypač, jei tikslinė auditorija yra jauni žmonės, tai interneto reklama ir socialinių tinklų marketingas tik auga ir užima vis svarbesnę reklamos rinkos dalį. Tai modernu ir veiksminga. Profesionali reklamos kompanija gali suteikti jums matomumą 24 val. per parą, 7 dienas per savaitę. Tad dauguma verslų jau suvokia, kad būtent online reklama yra rinkodaros dabartis ir ateitis.

Teisinės paslaugos

Profesionalus teisininkas ne mažiau svarbus nei kvalifikuotas buhalteris ar draudimo agentas. Daug verslų nepakankamai įvertina teisinių konsultacijų svarbą ir kartais šioje srityje siekia sutaupyti, priskirdami teisines paslaugas prie nebūtinų išlaidų. Toks sprendimas gali pareikalauti gerokai didesnių išlaidų vėliau, jei į teisininkus kreipiamasi per vėlai, kai žala jau padaryta ir reikia šalinti pasekmes. Žinoma, priklausomai nuo veiklos pobūdžio ir įmonės dydžio, ne visiems verslams teisininkas reikalingas nuolat, tačiau ekspertai rekomenduoja pasikonsultuoti prieš priimant svarbius sprendimus – pasirašant sutartis, perkant ar parduodant nekilnojamą turtą, akcijas, restruktūrizuojant kompaniją, imantis itin didelės apimties projektų, ypač jei susiduriate su jums naujomis sritimis ir stokojate darbo teisės, aplinkosaugos reikalavimų ir pan. Profesionalus teisininkas gali padėti išvengti teisminių procesų ar pasiekti kuo palankesnio sprendimo, konsultuoti sprendžiant konfliktus su partneriais, tiekėjais, klientais ar darbuotojais. Taip pat verta naudotis teisininkų paslaugomis norint apsaugoti savo turtą, intelektinę nuosavybę. Taigi patikimas ir patyręs teisės specialistas gali padėti ne tik sklandžiau vykdyti veiklą, išvengti teisinių nemalonumų ar juos kuo efektyviau išspręsti, bet ir leis jums ramiau miegoti naktimis.

Nepriklausomi elektros tiekėjai

Energija reikalinga kone visose mūsų gyvenimo ir verslo srityse – transportui, šviesai, gamybai, įvairiausiems prietaisams ir įrenginiams. Tad elektros energijos tiekimas yra būtina paslauga ir kiekvienam verslui, o elektros kaštai dažnai sudaro nemažą bendrų išlaidų dalį, ne tik kalbant apie gamybines įmones, bet ir admintracinę veiklą biuruose. Todėl siekiant palankiausių sprendimų, geriausių elektros tarifų, svarbu sekti rinką ir pasirinkti jums priimtiniausią elektros tiekėją. Nepriklausomi tiekėjai tarpusavyje konkuruodami perka elektros energiją iš gamintojų, elektros biržos ar kitų tiekėjų ir siūlo jums paslaugas ir kainą pagal individualius poreikius.

Rinkos liberalizavimas ir nepriklausomų elektros tiekėjų konkurencija suteikia vartotojams daugiau galimybių rinktis ir gauti individualius poreikius geriausiai atitinkančius pasiūlymus, o bendrai tokiu būdu siekiama efektyvumo, mažesnės žalos aplinkai ir daugiau inovatyvių sprendimų. Lietuvoje juridiniai asmenys yra įpareigoti pasirinkti nepriklausomus energijos tiekėjus, o jei to nepadaro, elektros energiją jiems tiekia garantinis tiekėjas.

Draudimo paslaugos

Draudimo įmonių yra labai daug. Tikriausiai kiekvienas verslas susiduria su vienokiu ar kitokiu draudimu. Taupantys laiką stengiasi rinktis tas paslaugas, kurios gali būti suteikiamos internetu. Edrauda.lt vienintelė platforma lietuvoje, per kurią galima užsisakyti kasko draudimą, civilinės atsakomybės draudimą, kelionės draudimą, turto draudimą. Anot platformos įkūrėkos Rimos Kazlauskaitės verslininkai vis labiau atranda šią platformą ir ja naudojasi. Edrauda.lt vienintelė latforma Lietuvoje, turinti pilnai virtualizuotą Kasko draudimo procesą, civilinį automobilio draudimą, galima rinktis geriausią pasiūlymą iš visų Lietuvoje veikiančių draudimo bendrovių.

Finansinės paslaugos

Labai dažnas verslas jaučia papildomą poreikį finansiniams ištekliams. Ypatingai jauni verslai turi spręsti apyvartinių lėšų trūkumo problemas. Jauniems verslams visapusiškai gelbsti Versli Lietuva.  Yra siūloma gana daug verslo finansavimo šaltinių: savivaldybių parama, Europos Sąjungos parama,  Lietuvos rizikos ir privataus kapitalo įmonės, alternatyvūs finansavimo šaltiniai. Tačiau bankai ir kredito unijos išlieka populiariausi verslo finansavimo šaltiniai. Yra nemažai ir verslo paskolų bendrovių, kurių paslaugomis dažnai naudojamasi. Kaip ir visais laikais, paskolos išlieka populiarus papildomų lėšų šaltinis tiek fiziniams, tiek juridiniams asmenims.

Užsakymo Nr. KMC190075

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: