Organizatorių archyvo nuotr.

Penktadienį Ramučių logistikos parke (Kauno r.) atidaryta įmonė „Bidfood Lietuva“, priklausanti Johanesburge (Pietų Afrikos respublika) registruotai tarptautinei grupei „Bidcorp“. Ši kompanija yra viena didžiausių pasaulyje maisto tiekėjų.

„Bidfood Lietuva“ generalinis direktorius Ramūnas Mikutėnas pasakojo, kad jo vadovaujama įmonė prekiauja maisto produktais, o didžiausia pardavimų dalis tenka viešbučiams ir restoranams, juos taip pat perka mažmeninės prekybos įmonės.

Svečiams buvo pristatytos šiuolaikinės biuro patalpos, sandėliai ir šaldytuvai.

Kauno rajono mero pavaduotojas Antanas Nesteckis pastebėjo, kad Karmėlavos seniūniją renkasi pasaulinės kompanijos, tokios kaip “Lidl”, “Continental”, “Hella”, “Hollister”. “Svarbu, kad kuriamos vietos mūsų krašto žmonėms, mokami mokesčiai”, – kalbėjo vicemeras, teikdamas įmonės vadovui Kauno rajono ženklą ir vėliavą.

„Bidfood Lietuva“ pradėjo veiklą nuo žuvies ir jūrų gėrybių importo, ir dabar šios prekės sudaro apie pusę pardavimų apimties. Su tuo yra susijusi ir importo geografija. Pavyzdžiui, fasuotus žuvies produktus parankiausia importuoti iš tų šalių, kuriose darbo jėga pigiausia – iš Azijos.

„Bidfood“ yra lyderė Lietuvoje tarp maisto produktų platintojų mažmeniniame, didmeniniame ir „Horeca“ sektoriuose. ”Nowaco“ yra antras tarp labiausiai žinomų šaldytų žuvų prekės ženklų pasaulyje.

„Bidfood Lietuva“ taip pat prekiauja ir mėsos gaminiais, kitais maisto produktais – sandėliuose yra beveik 2 tūkstančiai prekių pavadinimų. Įmonė turi nuosavą transporto parką, kuris leidžia operatyviai pristatyti prekes visose Baltijos šalyse. „Bidfood“ turi antrinių įmonių Latvijoje ir Estijoje.

Iki šiol „Bidfood Lietuva“ veikė Kaune, Taikos prospekte nuomojamose patalpose. Į naują sandėlių, šaldytuvų ir administracinių pastatų kompleksą Ramučių logistikos parke investuota daugiau kaip 7 mln. eurų. Centras įsikūręs 1,7 ha sklype, šalia automagistralės A1.

Metinė bendrovės apyvarta Lietuvoje – daugiau kaip 30 mln. eurų. Ramučiuose dirba 107 darbuotojai. Įmonė ateityje ketina plėsis, todėl jų reikės daugiau.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: