© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lietuvos poligrafijos pramonė, nukreipusi žvilgsnį į Skandinavijos ir Vakarų Europos rinkas, neprašovė – daugelio įmonių pardavimai auga ir kompensuoja mažėjantį užsakymų iš ekonominių problemų kamuojamos Rusijos srautą, rašo “Verslo žinios”.

Lietuviškų spaudinių pardavimai 2014 metais, palyginti su 2013 metais, augo 2,6 proc., iki 358 mln. eurų. Panašiai tiek didėjo ir spaudinių eksportas, jo mastai pernai siekė 187,2 mln. eurų. Didžiausia eksporto rinka tebebuvo Rusija – jos dalis eksporto portfelyje siekė 25 proc., čia uždirbta per 42,4 mln. eurų pajamų, skaičiuoja Lietuvos spaustuvininkų asociacija (LISPA).

“Poligrafijos įmonėms, kurių pardavimų portfelyje didesnę dalį sudarė pajamos iš Rusijos, tenka persiorientuoti: rinka grėsminga ir rizikinga, įmonės susiduria su užsakymų sulaikymais muitinėje, valiutos svyravimais. Pernai eksportas į Rusiją dar sudarė nemažą poligrafininkų pardavimų dalį, neabejoju, kad šiemet ši dalis bus gerokai mažesnė”, – teigė vienos didžiausių knygas spausdinančių spaustuvių Baltijos šalyse “BALTO print” direktorius, LISPA prezidentas Artūras Karosas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: