© Živilės Žilionytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Užsienio investuotojus vienijančio Investuotojų forumo vertinimu, per pastarąjį dešimtmetį Lietuva nuėjo įspūdingą kelią nuo integracijos į euroatlantines organizacijas iki jau kitąmet Lietuvoje cirkuliuosiančio euro. Kita vertus, normaliam bendrovių darbui šalyje labiausiai tebekliudo tokios permainų besišaukiančios sritys kaip įšalęs darbo santykių modernizavimas, mokesčių sistemos peržiūra, numatanti mažesnį darbo jėgos apmokestinimą, ir skaidrumo stokojantys viešieji pirkimai, rašo “Verslo žinios”.

“Matome, kad Lietuvos rinkoje investuotojai išlaiko stiprias pozicijas, net trečdalis planuoja didinti investicijas į kapitalą, beveik pusė tvirtina, kad kurs naujų darbo vietų”, – teigė Investuotojų forumo valdybos pirmininkas Rolandas Valiūnas.

Investuotojų forumas konstatuoja, kad atant investicijų teikiamą naudą visuomenės požiūris į užsienio investicijas pakito nuo priešiško iki neutralaus ir teigiamo. 55 bendrovės Investuotojų forumo narės, tarp kurių yra “Philip Morris Baltic”, “Thermo Fisher Scientific”, “Orlen Lietuva”, skandinavų bankai ir daugelis kitų sričių įmonių, – įdarbina 27 tūkst. žmonių. Jų bendra metinė apyvarta 2013 metais siekė 34 mlrd. litų (9,8 mlrd. eurų), o tai prilygo trečdaliui šalies bendrojo vidaus produkto (BVP).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: