© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vilniuje svarstoma, kad visi turistai turėtų mokėti pagalvės mokestį atvykdami į miestą, rašo delfi.lt.

“Mes buvome susitikę su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, kuri labai aiškiai pasakė, kad jie yra linkę tai svarstyti, jeigu tai bus išspręsta nediskriminacinėmis, aiškiomis sąlygomis ir jeigu tos lėšos bus naudojamos turistų pritraukimui ir savivaldybė prie to prisidės. Man tai atrodo visiškai logiški pageidavimai”, – naujienų portalui sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Anot jo, surinkti pinigai būtų nukreipti į į maršrutų plėtros fondą, tačiau kol kas aiškaus susitarimo dėl mokesčio nėra.

“Galutinio sutarimo dar nėra, bet aš toliau kalbėsiuosi su asociacija, bus pateikti konkretūs planai ir, aš manau, kad pasieksime sutarimą. Labai svarbu, kad tai būtų ne šiaip mokėjimas, bet konkrečiam rezultatui, būtent tam ir reikalingas skrydžių skatinimo fondas”, – teigė meras.

Šiuo metu pagalvės mokestis renkamas Druskininkuose, Birštone ir Palangoje. Už kiekvieną naktį Palangoje turistai moka 0,3 euro, Birštone ir Druskininkuose – 0,58 euro mokestį.

Finansų ministerija anksčiau tvirtino, kad Vilniujenustačius 0,58 euro mokestį, miestas gautų papildomai beveik 580 tūkst. eurų pajamų per metus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: