Organizatorių archyvo nuotr.

Virtuvė – tai ne tik vieta, kurioje gaminamas maistas. Joje susirenka šeima, dalijamasi įspūdžiais, emocijomis. Tam, kad ten leidžiamas laikas būtų malonus, itin svarbu pasirūpinti viliojančia aplinka. Pasirinkus tam tikrą interjero stilių, sukurti patrauklią ir jaukią virtuvės aplinką gali būti daug lengviau. Galimybės išties plačios: tradicinis, šiuolaikiškas, eklektinis, modernus, industrinis, skandinaviškas… ir tai dar ne viskas. Kiekvienas iš jų pasižymi išskirtinumu, kurį sukurti gali padėti tinkamai pasirinkti baldai – virtuvės komplektas ar atskiros jo dalys.

Tradicinis stilius žavi savo elegancija

Švara, jaukumas ir šviesios spalvos – vieni iš ryškiausių šio virtuvės stiliaus bruožų. Tai padeda sukurti itin elegantišką ir estetišką aplinką. Nepaisant vyraujančių tradicinių virtuvės detalių, tokio stiliaus interjere naudojami ir šiuolaikiški interjero elementai. Tai, pavyzdžiui, gali būti nerūdijančio plieno įrankiai ar itin blizgūs spintelių stalviršiai.

Tradicinės virtuvės erdvėje dažnai galima pamatyti baltos spalvos plyteles, kietmedžio grindis ir kitokias tamsios medienos detales. Įvairūs akcentai gali labai varijuoti, todėl nevengiama ir vintažinių daiktų, rankų darbo baldų. Kuriant tokį virtuvės įvaizdį svarbu nepamiršti ir komforto bei funkcionalumo.

Šiuolaikiškame interjere vyrauja minimalizmas

Kuriant jį gali būti naudingas modernus virtuvės komplektas, metalo spalvos šaldytuvas ar kita panaši įranga. Verta įsidėmėti, kad šiam interjerui stiliui būdingos tiesios, horizontalios linijos. Dažnai vengiama papildomų detalių, vyrauja modernus paprastumas.

Nepaisant to, šiuolaikiniame virtuvės interjere naudojami minimalūs meniniai elementai, kurie padeda sukurti išpuoselėtą ir estetišką kambario vaizdą. Daug dėmesio skiriama įvairių medžiagų, paviršių ir spalvų derinimui. Šiuo metu vis labiau populiarėja tokie sprendimai kaip betoninės grindys, šlifuotos sidabro rankenėlės, strategiškai ir apgalvotai išdėstytos chromo detalės. Minimalistinis dekoravimas padeda sukurti šiuolaikinio, itin madingo stiliaus virtuvę.

Eklektiška aplinka – išskirtiniam pojūčiui sukurti

Toks virtuvės stilius gali labai patikti arba priešingai – visiškai nesužavėti. Jame vyrauja daugialypiškumas ir individualumas. Dažnai naudojamos ryškios spalvos ir išskirtinės tekstūros, taigi raudonos spalvos virtuvės komplektas gali labai tikti. Eklektiška erdvė – tai įvairių stilių mišinys, pilna kontrastų ir sudėtinių dalių. Nevengiama ir drąsių spalvų sienų. Kai kuriems gali pasirodyti, jog tokioje virtuvėje vyrauja chaosas, tačiau tinkamai apgalvotos detalės padeda atspindėti daugialypį individualų skonį ir pasitikinčios asmenybės bruožus. Skirtingo dizaino detalės siejamos tarpusavyje taip užtikrinant nuoseklumą, spalvų ir tekstūrų žaismą.

Modernus stilius neatsiejamas nuo kokybės

Tai – itin rafinuotas virtuvės interjeras, kuriame naudojamos egzotiškos ir aukštos rūšies medžiagos. Vyrauja nepaprasta švara, tikslios linijos ir siluetai. Moderniame stiliuje dar labiau nei šiuolaikiniame vyrauja minimalizmas (pastarasis stilius, beje, yra modernizmo atšaka) ir vientisumas. Vengiama bet tokios netvarkos, siekiama išlaikyti neperkrautą erdvę. Prabangus virtuvės komplektas su poliruoto stalviršio spintelėmis gali tinkamai papildyti tokio stiliaus interjerą. Kuriant jį svarbiausia atsižvelgti į aukštus kokybės standartus atitinkančias medžiagas, paprastą baldų konstrukciją ir eleganciją.

Industriniame interjere nebijoma netobulų detalių

Šiame stiliuje dažnai laužomi įprasti apdailos standartai, todėl neslepiamos sienų plytos, paliekamos betoninės grindys, metalinės ir medinės konstrukcijos. Vyrauja atvira koncepcija ir šiek tiek blausesnis apšvietimas. Industriniame virtuvės interjere daug neperdirbtų, tvirtų, natūralių medžiagų. Labai dažnai derinamas metalas ir mediena – šios medžiagos išsiskiria savo faktūromis, todėl sukuriamas kontrastas. Mediena yra natūrali ir šilta medžiaga, o metalas – glotnus, industrinis, šaltas. Puikus pasirinkimas joms suderinti gali būti ir virtuvės komplektas. Namų erdvę paįvairina ir praturtina naudojamos vintažinio stiliaus baldai. Taip pat neatsiejami ir šviestuvai, kurie ne tik apšviečia kambarį tamsiuoju paros metu, bet ir yra ypatinga detalė.

Populiarumo neprarandantis skandinaviškas stilius

Tokioje virtuvėje vyrauja šviesios spalvos sienos, subtilios pastelinės tekstilės akcentai – tačiau jie kartais būna ir ryškesnių spalvų. Labai mėgstama mediena, kuri naudojama ir baldams gaminti, ir ant sienų ar net lubų. Tai padeda suteikti kambariui jaukumo ir šilumos. Skandinaviško stiliaus virtuvei būdingas funkcionalumas ir paprastumas. Nepamirštama ir ekologija. Labai mėgstami įvairūs augalai, itin praktiška rinktis prieskonines žoleles. Dažniausiai naudojami minimalistinių formų baldai, pvz., virtuvės komplektas be sunkių ar ryškių elementų.

Tai dar nėra visi galimi stiliaus pasirinkimai. Įsirenginėjant naują ar atnaujinant seną virtuvę šios interjero idėjos gali būti labai naudingos. Svarbiausia – išsirinkti labiausiai patinkantį ir poreikius atitinkantį variantą.

Užsakymo Nr. KMC190053

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: