Organizatorių archyvo nuotr.

Plytelės grindims yra ne tik svarbus interjero elementas – nuo jų kokybės ir tinkamumo namams priklauso, kaip ilgai pavyks džiaugtis tvirta, stabilia, rūpesčių nekeliančia grindų danga. Sužinokite, kaip išsirinkti kokybiškas laiptų, garažo, vonios, virtuvės, svetainės ar kitų kambarių grindų plyteles.

Įvertinkite technines plytelių savybes

Renkantis grindų plyteles, svarbu atsižvelgti į technines plytelių savybes, priklausomai nuo skirtingų namų erdvių grindų.

Visų pirma, įvertinkite grindų plytelių slidumą. Dažniausiai namuose klojamų plytelių slidumas yra skirstomas į tris klases: R9 (pakankamai slidžios, tinkamos gyvenamosioms erdvėms, pavyzdžiui, svetainei, miegamajam, valgomajam, darbo kambariui ir pan.); R10 (mažesnio slidumo, tinkamos vonios kambariui, virtuvei, koridoriaus zonai); R11 (šiurkštesnio paviršiaus, neslidžios grindų plytelės, tinkamos lauko terasoms, laiptams).

Antra, įvertinkite plytelių paviršiaus blizgumą/matiškumą. Blizgios grindų plytelės – nepriklausomai nuo jų atspalvio sukuria puošnumo įspūdį ir atspindi šviesą, todėl jomis išklota patalpa vizualiai atrodo erdvesnė bei šviesesnė. Tokio tipo plytelės ypač rekomenduojamos nedidelėms patalpoms (pavyzdžiui, vonios kambariui).

Matinės grindų plytelės atrodo subtiliau, neutraliau, todėl lengvai įsilieja į bet kokį namų interjerą. Be to, matinės plytelės labiau maskuoja nešvarumus, reikalauja mažesnės priežiūros, tad puikiai tinka gyvenamosioms patalpoms.

Verta atkreipti dėmesį, jog vizualiai namų patalpas didelės plytelės didina, o mažesnės – jas sumažina. Taip pat naudinga įvertinti šiuos aspektus: iš ko pagamintos grindų plytelės; ar jos yra atsparios įbrėžimams, dilimui, skysčiams; koks grindų plytelių tvirtumas, ilgaamžiškumas, reikalinga priežiūra.

Organizatorių archyvo nuotr.

Apgalvokite norimą grindų plytelių dizainą

Įvertinus reikalingas grindų plytelių technines charakteristikas, laikas galvoti apie norimą dizainą.

Vienspalvės grindų plytelės yra bene populiariausias ir gana saugus pasirinkimas, kadangi pasirinkus tinkamą spalvą, jos lengvai susilies su patalpos interjeru. Tačiau vienspalvės grindų plytelės reikalauja daugiau priežiūros, kadangi lengviau išryškina dulkes ir kitus nešvarumus.

Raštuotos ar margos grindų plytelės, skirtingai nei vienspalvės, lengvai „užmaskuoja“ nešvarumus. Jos gali suteikti patalpoms unikalumo, tapti interjero akcentu. Kita vertus, netinkamai parinktos margos grindų plytelės gali „apsunkinti“ bendrą patalpos interjerą, todėl tai – kur kas atidesnio žvilgsnio reikalaujantis pasirinkimas, nei vienspalvės plytelės.

Organizatorių archyvo nuotr.

Pastaruoju metu sparčiai išpopuliarėjęs dizaino sprendimas – grindų plytelės medžio imitacija. Tokio tipo plytelės padeda sukurti jaukią, šiltą patalpų atmosferą. Tinka tiek gyvenamosioms patalpoms, tiek vonios kambariui, laiptų, koridorių ar lauko terasų zonoms. Jų privalumas yra tas, kad medį imituojančios plytelės, skirtingai nei natūrali mediena, yra atsparios vandeniui. Platus atspalvių ir raštų pasirinkimas leidžia tokią grindų dangą pritaikyti prie bene bet kokio namų interjero.

Atkreipkite dėmesį į gamintoją

Kokybiškos grindų plytelės yra gaminamos patikimų, sertifikuotų gamintojų. Itin aukšta kokybe ir aukštu dilumo (nurodančio tvirtumą, ilgaamžiškumą) koeficientu pasižymi ispanų, italų gamintojų plytelės. Kilus klausimams, nedvejokite pasikonsultuoti su specialistu.

Užsakymo Nr. KMC220134

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: