Organizatorių archyvo nuotr.

Sezoniniai produktų kainų svyravimai jau nieko nestebina. Visi žinome, kad mandarinai pigiausi (ir skaniausi!) per Kalėdas, o vasarą pigiausiai kainuoja vietinės daržovės ir vaisiai. Todėl norint sutaupyti yra verta savo meniu šiek tiek koreguoti keičiantis metų laikams. Taip ne tik sutaupysite, bet ir valgysite įvairų, nenuobodų maistą. IKI akcijos – geras būdas išragauti įvairiausius produktus ir tam neišleisti labai daug pinigų!

Vasara – lietuviškų vaisių ir daržovių metas!

Jei neturite sodo ar daržo, net ir vasarą daržoves tenka pirkti iš prekybos centro. Bet tai nėra taip blogai, kaip gali atrodyti. Vasarą daugelio sezoninių vaisių ir daržovių kokybė pagerėja, nes jų nebereikia vežti iš tolimų šiltų kraštų, o galima prekiauti vietinių ūkininkų produkcija.

Jei įsigydami šviežius produktus norite šiek tiek sutaupyti, apsipirkite susipažinę su šiuo metu taikomomis akcijomis. Pavyzdžiui, IKI akcijų leidinys yra prieinamas internete, todėl galite jį pavartyti dar prieš eidami į parduotuvę ir susidaryti norimų produktų sąrašą. Galbūt vieną savaitę galėsite pigiau paruošti pomidorų salotas, o kitą savaitę nustebinti savo šeimyną korėjietiškai marinuotais kopūstais ar morkomis. IKI akcijos padės kasdien valgyti įvairų ir nenuobodų maistą bei įsigyti jį pigiau.

Be to, čia veikia ir speciali lojalumo programa, kuri siūlo nuolaidą tiems, kas juda. Jei dar neišbandėte IKI žingsnių nuolaidos, metas tai padaryti dabar! Tereikia savo telefone įsirašyti programėlę WALK15 ir kuo daugiau visur keliauti pėsčiomis. Nuėjus į parduotuvę ir išsirinktus norimas prekes, tiesiog atsidarykite WALK15 ir 20 000 žingsnių paverskite vienkartine 20 proc. nuolaida. Nuolaidos kodas galioja tik 30 minučių, todėl nepamirškite jo panaudoti kasoje! 20 000 žingsnių (arba apie 16 km) yra maždaug dukart tiek, kiek rekomenduojama nueiti per 1 dieną, todėl surinkti šį žingsnių skaičių neturėtų būti sunku – tiesiog neužmirškite kaskart eidami pasivaikščioti su savimi pasiimti ir savo telefono.

Grilio patiekalų sezonas: tradicijos ir nauji skoniai

IKI akcijos gali padėti pigiau pasiruošti ir savaitgalio išvykai į gamtą. Turbūt nė vienas neįsivaizduojame vakaro prie ežero be laužo ir ant jo ruoštų patiekalų. Vartant akcijų leidinį ir ieškant idėjų jūsų grilio vakarėliui yra puikus metas išbandyti ir keletą naujovių. Žinoma, niekas nenurungs klasikinių lietuviškų šašlykų, tačiau šalia jų verta iškepti ir daržovių iešmelių ar sūrio kepsnelių.

Daržovių iešmeliai – puikus pasirinkimas, kuris tiks ir šeimos nariui veganui, ir prie šašlykų kaip garnyras užkietėjusiam mėsėdžiui. Pats paprasčiausias būdas juos paruošti, tai supjaustyti stambiais kubeliais baklažaną, cukiniją, stambiomis skiltimis papriką ir svogūną, taip pat galima pridėti mažų pievagrybių (nepjaustytų). Viską užpilti keliais šaukštais aliejaus ir norimais prieskoniais (pvz., vištienos), gerai išmaišyti bei palikti pasimarinuoti bent 1 val. Tada daržoves pakaitomis reikia mauti ant medinių iešmelių, o šiuos dėti į groteles (daržovės minkštesnės nei mėsa, todėl kepti tiesiai ant metalinių iešmų jų nepavyks). Tokie daržovių iešmeliai ne tik bus fotogeniški, bet ir itin gardūs, o jų paruošimas – labai paprastas!

Jei patys marinuoti daržoves neturite laiko ar ūpo, IKI akcijų leidinys pasiūlys ir kitų idėjų, pavyzdžiui, marinuotų apvirtų bulvių, kurias tereikia iškepti ar virtų kukurūzų burbuolių, kurias taip pat užteks apkepti ir patiekti su sviestu bei druska.

Užsakymo Nr. KMC220150

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: