Sprendžiama Baltų prospekto apšvietimo problema
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybė laikosi duoto pažado. Po lapkričio pabaigoje įvykusios skaudžios nelaimės Baltų prospekto perėjoje, šioje gatvės atkarpoje įrengtas laikinas apšvietimas.

Atkarpoje nuo Šilainių plento iki J. Žemgulio gatvės sumontuotos trys papildomos atramos su šviestuvais, jomis nutiesta elektros linija, o virš pėsčiųjų perėjos įrengtas specialus apšvietimas.

Kaip ir žadėta, darbai atlikti nedelsiant ir jau nuo gruodžio 6 d. perėjoje bei jos prieigose veikia papildomas apšvietimas.

Baltų prospekte apšviestos ir saugios dar dvi pėsčiųjų perėjos – Rasytės g. ir Jotvingių g. sankryžoje bei prie laisvalaikio ir pramogų centro „Oazė“.

„Šiame prospekte yra devynios perėjos, tačiau kol kas neturime galimybės visose įrengti bent laikiną apšvietimą, nes nėra maitinimo šaltinio.

Todėl esame parengę techninį projektą, pagal kurį jau kitais metais pradėsime apšvietimo įrengimo darbus atkarpoje Rasytės gatvė – Jotvingių gatvė – Kauno 2-oji klinikinė ligoninė.

Tai kainuos apie 2,6 mln. litų ir ši suma įtraukta į kitų metų miesto biudžeto projektą“, – teigia Kauno miesto savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjas Algirdas Vaitiekūnas.

Numačius lėšų projektui, jau 2012 m. vasarį bus rengiamas rangovo konkursas. Tikimasi, jog metų pabaigoje visas Baltų prospektas bus apšviestas.

Pasak A. Vaitiekūno, įrengiant apšvietimą gatvėje, kartu bus sprendžiamas ir pėsčiųjų perėjų papildomo apšvietimo klausimas.

Jeigu visam projektui būtų skirta mažesnė suma, darbai vis tiek būtų pradėti, tačiau vykdomi etapais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: