„Tomas ir Džeris“ animacija ir filmas

Kino industrijoje filmo perdirbiniams įsitvirtinti nėra lengva, kadangi tik keliems režisieriams pavyko tikrai pranokti originalius filmus ir sulaukti pripažinimo. Viena vertus, išrankūs kino žiūrovai filmų perdirbinius dažnai vertina neigiamai. Kita vertus, tiems, kuriems patinka išbandyti naujus dalykus, stengiasi į savo mėgstamus personažus pažiūrėti kitu kampu. Kartais nutinka taip, kad filmo perdirbinys sulaukia kur kas didesnės sėkmės nei originali juosta.

Pateikiame 10 filmų ir jų perdirbinių sąrašą, kurie kinematografijos pasaulyje sukėlė tikrą sąmyšį.

Tomas ir Džeris“ (Tom and Jerry)

Animacinį serialą „Tomas ir Džeris“ turbūt žino visi vaikai, kurie augo 90-aisiais. „Tomo ir Džerio“ kūrėjai nusprendė sukurti animuotą pilnametražę šio serialo versiją. Mūsų mėgstami personažai atgims modernesniame įvaizdyje, o vietoj rūsčios tarnaitės kojų pamatysime tikrus žmones (tokius kaip aktorė Kloja Moretz ir Maiklas Penja). Nepaisant to, vienas dalykas nesikeis – siužetas, kuriame katinas visuomet papuola į bėdą, o pelė tuo džiaugiasi.

Originalaus filmo IMDb reitingas: 8,7

Filmo perdirbinio premjeros data: 2021 m. kovo 4 d.

Taip gimė žvaigždė“ (A Star is Born)

Dėmesį kaustanti meilės istorija,  įstabaus garso muzikos takelis, stiprus scenarijus ir itin vykęs duetas visa tai Bradley Cooperio režisuotam filmui bei pagrindinio vaidmens atlikėjai užtikrina Oskarų laurus ir ilgalaikę šlovę.

Populiarius kantri muzikos žvaigždė Džeksonas Meinas – kurio karjera tiesiog puiki. Minios žmonių jį šlovina, tūkstančiai klausosi jo dainų, tačiau atlikėjas tik ant scenos atrodo tvirtas ir savimi pasitikintas, nulipęs nuo scenos visas bėdas užgožia alkoholio butelyje bei narkotikuose. Alkoholis ir narkotikai, pamažu žlugdo atlikėjo karjerą bei asmeninį gyvenimą. Tačiau vieną dieną jo gyvenimas pasikeičia, kantri atlikėjas vėl atranda tikslą. Džeksonas bare sutinka Elę  – kuri tai dar neatskleistas talentas. Mergina kuria širdį virpinančias bei nuostabias dainas, tačiau jas dainuoja tik sau. Elės baimė – scena.

2018 m. amerikiečių hitas „Taip gimė žvaigždė“ iš tiesų yra 1937 m. filmo, tuo pačiu pavadinimu, perdirbinys. Originaliame filme pagrindinį vaidmenį atliko Dženet Geinor, o perdirbinyje Lady Gaga. Pagrindinis siužetų skirtumas tas, kad originalioje juostoje pagrindinis personažas svajoja tapti aktore, o naujoje versijoje dainininke.

Originalaus filmo IMDb reitingas: 7,3

Filmo perdirbinio IMDb reitingas: 7,6

Apartamentai“ (L’ Appartement) ir „Nevaldoma aistra“ (Wicker Park)

Apartamentai“  prancūzų romantinis trileris, kuriame gausu nesusipratimų ir apgalvotų posūkių. Vinsentas Kaselis įkūnija rašytoją Maksą, kuris nepaisant savo sužadėtuvių su kita moterimi, sugeba įklimpti keistoje situacijoje. Filmas yra daug sudėtingesnis nei atrodo iš pirmo žvilgsnio. Jame pilna posūkių, kurie parodomi per žvilgsnius į praeitį ar prisiminimus taip atskleidžiant tikrąją tiesą. Būdamas beviltišku romantiku, Kaselio įkūnytas herojus yra manipuliuojamas emocijų, kai jis mėgina surasti savo vienintelę tikrą meilę Lizą (buvusi žmona ir kolegė Monika Beluči).

Liūdna, tragiška ir jaudinanti drama, kuri įrodo, kad meilėje ir kare galima ne viskas. Tai pasakojimas apie jaunuolį, netikėtai sutikusį buvusią mylimąją, kuri kelis metus buvo paslaptingai dingusi iš jo gyvenimo. Filme daug įvairiapusių personažų, o įvykiams besirutuliojant, siužetas pasikeičia nenuspėjamai.

1996-ųjų prancūziškoje originalo versijoje vaidinusius Vinsentą Kaselį ir Moniką Beluči,  ne itin pavykusiame 2004 m. amerikietiškame perdirbinyje pakeičia – Džošas Hartnetas ir Diane Kruger. Iki originalo sekmės filmas netraukia.

Originalaus filmo IMDb reitingas: 7,4

Filmo perdirbinio IMDb reitingas: 7

Įvykus žmogžudystei skambinkite M“ (Dial M for Murder)

Tai pirmasis serialas, kuriame vaidins švedų aktorė Alicia Vikander Neseniai žiniasklaidoje pasirodė žinių, kad Alicia Vikander atliks pagrindinį vaidmenį detektyviniame seriale „Įvykus žmogžudystei skambinkite M“. Pirmą kartą Frederiko Knoto pjesę 1954 m. ekranizavo Alfredas Hičkokas, o pagrindinį vaidmenį filme atliko Grace Kelly. Jau nuspręsta, kad kiekvienas perdirbinio sezonas siužetą atskleis skirtingu kampu ir istorija bus pasakojama iš moters perspektyvos.

Originalaus filmo IMDb reitingas: 8,2

Filmo perdirbinio premjeros data dar nežinoma.

Volterio Mičio slaptas gyvenimas“ (The Secret Life of Walter Mitty)

Benas Stilleris savo režisuotame filme “Volterio Mičio slaptas gyvenimas” (The Secret Life of Walter Mitty) vaidina biuro fantazuotoją sunkiai skiriantį fantazijas ir realybe. Volteris Mitis yra tipinis biuro darbuotojas, kuriam pabosta svajoti ir galiausiai nusprendžia gyventi tokį gyvenimą, kokio visada norėjo. Nuostabi ir jaudinanti istorija kupina jautrių įvykių, kurie paliečia visus žiūrovus. Daugelis nustebs sužinoję, kad ši juosta yra perdirbinys. 1947 m. filmo versijoje, pagrindinį vaidmenį atliko Denis Kaye.

Originalaus filmo IMDb reitingas: 7

Filmo perdirbinio IMDb reitingas: 7,3

Už borto“ (Overboard, 2018)

2018 m. „Metro-Goldwyn-Mayer“ studija išleido kultinės 1987-ųjų komedijos „Už borto“ perdirbinį. Abiejų filmų siužetai panašūs, išskyrus tai, kad personažai visiškai priešingi. Naujoje versijoje sunkiai dirbanti vieniša motina, įtikina turtingą vyrą praradusį atmintį, kad jie jau seniai susituokę. Kurtą Raselą ir Goldi Hon pakeitė Eugenio Derbez ir Anna Faris.

Originalaus filmo IMDb reitingas: 6,9

Filmo perdirbinio IMDb reitingas: 6

Trys metrai virš dangaus“ (Three Steps Over Heaven), (Three Steps Above Heaven)

Romantinė drama „Trys metrai virš dangaus“ (2010) privertė žiūrovus įsimylėti Barselonos gatves ir pasauliui pristatė jauną ispanų gražuolį Mario Casas. Tačiau ne visi žino, kad populiarusis filmas iš tiesų yra perdirbinys. Originalus filmas buvo išleistas 2004 m., o jame patrauklaus motociklininko vaidmenį atliko italas Riccardo Scamarcio.

Pirmajame filme pagrindinį moters vaidmenį atliko Keitė Louise Saunders, o antrajame María Valverde. Abu filmai turi antras dalis, kurios atitinkamai pasaulį išvydo 2007 m. ir 2012 m.

Originalaus filmo IMDb reitingas: 5,1

Filmo perdirbinio IMDb reitingas: 7

 

Čipas ir Deilas skuba į pagalbą“ (Chip ‘n Dale Rescue Rangers)

Paskutinis kultinio animacinio serialo „Čipas ir Deilas skuba į pagalbą“ epizodas, kuris buvo išleistas 1990 m., pasaulį išvys žaidimo perdirbinio formatu. Jį režisuos Akiva Šaferis, kuris anksčiau dirbo su filmu „Palm Springsas“ (Palm Springs, 2020). Scenarijų parašė Denas Gregoras ir Dagas Menda, tie patys scenarijaus autoriai, kurie dirbo su serialu „Kaip aš susipažinau su jūsų mama“ (How I Met Your Mother, 2005-2014) ir miuziklu „Gražuolė ir pabaisa“ (Beauty and the Beast, 2017).

Šio perdirbinio gamybos darbai prasidės 2021 m. pavasarį. Kūrėjai pažadėjo, kad filmą įgarsins tie patys balso aktoriai, kurie įgarsino originalų serialą. Tiesą sakant, Koris Burtonas, kuris įgarsino Deilą ir Ziperį, dalyvauti jau sutiko.

Originalaus filmo IMDb reitingas: 7,6

Filmo perdirbinio premjeros data dar nežinoma.

Vienas namuose“ (Home Alone)

Disney+“ nusprendė atkurti 1990 m. Kalėdų hitą, žinomą kaip „Vienas namuose“. Tai sukėlė didelį nepasitenkinimą tarp interneto naudotojų. Nepaisant kritikos tiek iš žiūrovų, tiek iš originalaus filmo kūrėjų, gamybos kompanija šios idėjos neatsisako. Žinoma, kad naujoje „Vienas namuose“ versijoje pagrindinį vaidmenį atliks Arčis Jeitsas, vaidinęs komedijoje „Zuikis Džodžo“ (Jojo Rabbit, 2019). Anot siužeto, dėl antikvarinės figūrėlės jis įsivels į konfliktą su jo paties tėvais.

Originalaus filmo IMDb reitingas: 7,6

Filmo perdirbinio premjeros data: 2021 m.

Taip pat skaitykite: 10 filmų, paremtų tikrais įvykiais, kurių kūrėjai paslėpė svarbias detales nuo žiūrovų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: