kaunas.lt archyvo nuotr.

Daugelis viešųjų Kauno miesto erdvių jau alsuoja Šv. Kalėdų dvasia. Tradiciškai pagrindiniu šventiniu akcentu Kaune tapo Rotušės aikštėje praėjusį šeštadienį sužibusi eglė. Tačiau išskirtinių šventinių papuošimų gausu visame mieste.

Be pagrindinės originaliosios debesų eglės Rotušės aikštėje, taip pat jau papuoštos Studentų skverelyje esančios eglės. Už šių eglučių papuošimą atsakingi Vytauto Didžiojo ir Kauno technologijos universitetų studentai. Eglutės artimiausiu metu bus papuoštos ir miesto seniūnijose bei prie Kauno pilies.

„Ankščiau Laisvės alėjoje eglutę puošdavo studentai, bet šiemet įkūrus Studentų skverą, egles jie puošė šioje naujoje erdvėje. Mąstėme, kaip galėtumėme papuošti ir pagyvinti pagrindinį miesto fontaną, ir kilo idėja jį suformuoti iš žaižaruojančių lempučių”, – pasakojo Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Šventiniu laikotarpiu miestą puošia iki 2 metrų aukščio siekiančios angelų figūros, šviečiantys fontanai, imituojantys krentančio vandens efektą. Šventiniais papuošimais padabintas M. K. Čiurlionio, S.Daukanto, P.Vileišio ir Varnių tiltai, M. K. Čiurlionio gatvė, Karaliaus Mindaugo prospektas, Laisvės alėja, L. Sapiegos, Vilniaus, M.Daukšos, Naugarduko, S.Daukanto ir kitos gatvės, Parodos kalnas ir Vytauto prospektas.

Jau keletą metų iš eilės prie šventinės nuotaikos kūrimo senamiestyje – ne tik Vilniaus gatvėje, bet ir gretutinėse gatvelėse – prisideda ir Kauno senamiesčio draugija bei kiti šioje vietoje dirbantys verslininkai. Kurti kalėdinę dvasią kviečiami ne tik visi verslininkai, bet ir visi gyventojai. Šiemet visame mieste vyrauja angelų ir debesų temos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: