Visvaldas Matijošaitis / Organizatorių archyvo nuotr.

„Sprendimas nebuvo greitas ir paprastas. Jį priėmiau tik rimtai apsvarstęs, pasitaręs su aplinkiniais. Stengiausi būti sąžiningas ir pats su savimi.” – išplatintame pareiškime teigia trečiosios Kauno mero kadencijos sieksiantis Visvaldas Matijošaitis.

Jaučiuosi miestui atidavęs tikrai nemažai – viena kadencija būnant tarybos nariu ir aštuoneri metai be pertraukų mero pareigose – beveik penktadalis viso mano gyvenimo. Gerai žinau, kiek jėgų reikalauja šis darbas, jeigu jį atlieki kokybiškai, kad žmonės jaustų ir matytų apčiuopiamus rezultatus.

Kaunas pastebimai pasikeitė: iš nepelnytai apleisto ir kartais būdavusio net pajuokos objektu išaugome į patrauklų, šiuolaikišką miestą – Europos kultūros sostinę. Vietoje pašaipų dabar visi į Kauną žiūri su pagarba. Nes mes – kiekvienas kaunietis – esame to verti, savo miestą vieningai kurdami drauge.

Dar dabar skamba „Kaunas 2022“ vadovės Virginijos Vitkienės pasakyti žodžiai per Europos kultūros sostinės uždarymo renginį praėjusią savaitę: „Kaunas yra miestas, kuriame galima kurti ir kurtis.“

2015 metais, atėję dirbti, su „Vieningo Kauno“ kolegomis mieste radome vos vieną stovintį, bet ne dirbantį bokštinį kraną. Tai buvo ženklas, kokioje stiprioje stagnacijoje buvo atsidūręs miestas. Dabar situacija pasikeitusi kardinaliai.

Pirmiausia pradėjome nuo būtiniausių dalykų – elementarios higienos. Apsikuopėm, susitvarkėm ne tik gatvėse, bet ir viešose erdvėse, parkuose, skveruose, sporto aikštynuose. Keista prisiminti, kad tik dabar daugelyje vietų naujai nutiesti ir vis dar tiesiami šaligatviai, dviračių takai. Po dešimtmečių mūsų šalies nepriklausomybės…

Miesto veidas dar labiau išgražėjo patiems kauniečiams su savivaldybės prisidėjimu sutvarkius per pusantro šimto fasadų. Pilki ir sunykę pastatai įnešė daugiau ryškių spalvų. Tuo pat metu ruošėme namų darbus ir ėmėmės kur kas ambicingesnių darbų: Dariaus ir Girėno stadionas, Sporto halė, Ledo rūmai, olimpinių standartų baseinas.

Pats darbų įkarštis pirmo Lietuvoje „Mokslo salos“ muziejaus statybose – kitąmet planuojamas atidarymas. Dar laukia būsimas Čiurlionio koncertų centras, visa eilė naujų tiltų, Inovacijų pramonės parko startas Aleksote ir kiti miestui didelę pridėtinę vertę kursiantys projektai. Kažkam tai galbūt atrodo tik statybos, pastatų sienos, o aš sakau, kad taip kyla naujos erdvės, skirtos pirmiausia mūsų miesto žmonėms.

Kauniečiai gali ir turi jaustis oriai, visa tai rasdami savo mieste, o ne pavydžiai žvalgydamiesi ir keliaudami svetur. Dėl to Kauną vis labiau įsimyli ir svečiai iš visos Lietuvos, taip pat užsienio turistai.

Dirbti meru atėjau iš verslo. Per savo amžių viską užgyvenau darbu. Tokiu pačiu principu vadovaujuosi ir čia – vien žodžiais miesto nepakeisi, reikia daug ir kantriai dirbti. Todėl visada stengiausi mažiau kalbėti, o daugiau veikti.

Kauniečiai mato rezultatus. Jų pasiekėme su darbščia ir atsidavusia komanda. Turbūt tuo labiausiai ir skiriuosi nuo kai kurių politikos veikėjų: anie verčiau savo laiką, jėgas taškys apkalboms ir šmeižtui, negu idėjoms, naudingiems pasiūlymams, konkretiems darbams. Savo adresu įvairaus purvo esu sulaukęs nemažai, ypač dabar, kai rinkimai jau visai ant nosies. Bet ne veltui esu pravardžiuojamas krabu – turiu kietą šarvą, moku atsitraukt nuo pigių intrigų ir koncentruotis į darbus.

Neslėpsiu, pastarojo meto oponentų provokacijos, nukreiptos asmeniškai į mane, prisidėjo priimant šį sprendimą. Keistai atrodo, kai savo politines kampanijas pradėję kandidatai, norėdami įgelti man, menkina visus miesto gyventojus.

Esu principingas žmogus. Niekada nedarau lengvabūdiškų žingsnių, o šiuo atveju jaučiu didelę atsakomybę mažiausiai prieš trečdalį milijono gyventojų. Taigi nutariau paskutinį kartą atsiklausti savo darbdavių – kauniečių, ar galime dirbti toliau? Savo valią visus kviečiu išreikšti savivaldos rinkimuose kovo 5 dieną.

Tiesiog primename KaunoZinios.lt skaitytojams, jog 2022 kovo 1 d. į klausimą kada užbaigs verslą Rusijoje Visvaldas Matijošaitis atsakė: „Tai kada sandėliai išsivalys, tada ir užbaigs darbus. Viskas.“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: