Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Rusijos dujų koncernas “Gazprom” Lietuvos teismo prašo pripažinti Stokholmo arbitražo sprendimą dėl gamtinių dujų kainos Lietuvai nustatymo.

Arbitražas šių metų liepą, be kita ko, nutarė, kad ginčus akcininkų sutartyje įtvirtintos gamtinių dujų kainos formulės reikia spręsti tik arbitraže.

Lietuvos apeliacinis teismas “Gazprom” prašymą pradėjo nagrinėti pirmadienį, o sprendimą gali paskelbti šią savaitę, BNS pranešė teismo atstovė.

Pasak BNS konsultavusių teisininkų, tikėtina, kad arbitražo sprendimas bus pripažintas Lietuvoje, tačiau kaip jis galėtų paveikti jau pradėtą bendrovės “Lietuvos dujos” veiklos tyrimą ar būsimus teisminius ginčus dėl dujų kainos, kol kas neprognozuojama.

Neatmetama, kad “Gazprom” po Apeliacinio teismo sprendimo gali kreiptis Vilniaus apygardos teismą, kuris rugsėjį nutarė padėti “Lietuvos dujų” veiklos tyrimą, prašydamas atsižvelgti į arbitražo išaiškinimą.

“Lietuvos dujų” akcininkų sutartį, kurioje yra įtvirtinta dujų kainos nustatymo formulė, 2004 metais pasirašė Lietuvos Vyriausybė ir “Gazprom”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: