Organizatorių archyvo nuotr.

Svetainė – kone svarbiausias kambarys namuose. Čia praleidžiama daugiausiai laisvo laiko, tad svarbu, kad svetainėje jaustumėtės patogiai ir jaukiai. Visgi dar daugelis padaro šio kambario interjero klaidų, kurios gali sukliudyti kokybiškam poilsiui.

1. Netinkamai išrinkta sofa arba kampas

Kartais žmonės renkasi svetainės baldus pagal jų išvaizdą ir neapgalvoja paprasto, bet itin svarbaus dalyko – jų patogumo. Taip kambarys atrodo gražiai, tačiau jame visiškai nesinori leisti laiko. Odiniai kampai yra puikus būdas suderinti patrauklią išvaizdą ir komfortą.

2. Netinkamas svetainės apšvietimas

Neretai svetainėje žmonės įrengia tik vieną apšvietimo šaltinį – šviestuvą, kabantį kambario viduryje. Tai yra dažniausia klaida, kuri yra padaroma įrenginėjant svetainę. Vienos lempos neužtenka maloniam erdvės apšvietimui, tad patariama papildomai naudoti sieninius, stalinius ar pastatomus šviestuvus.

3. Netinkamo dydžio kilimas

Dažniausia klaida renkantis kilimą – netinkamas jo dydis. Daugeliu atvejų yra pasirenkamas per mažas kilimas, todėl kambarys gali atrodyti neproporcingas. Yra paprasta taisyklė, kuri padės suprasti, kokio dydžio kilimas tiks jūsų svetainėje. Visų baldų kojos turi būti ant kilimo.

4. Trūksta meno kūrinių

Dėl tuščių svetainės sienų, kambaryje gali trūkti gyvybiškumo. Tai labai paprasta pakeisti pakabinant jums patinkantį paveikslą. Na, o jeigu jau turite, nepamirškite retsykiais jį pakeisti nauju ir taip atnaujinkite erdvę. Menas yra skirtas sužadinti emocijas, tad jeigu ilgą laiką kasdien matote tą patį paveikslą, jis praranda šią savo savybę.

Susikurkite malonią erdvę poilsiui ar pabuvimui su šeima ir draugais svetainėje. O juk tai padaryti taip paprasta, jei vengsite šių keturių dažniausiai daromų klaidų.

Užsakymo Nr. KMC220142

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: