Organizatorių archyvo nuotr.

Gyvenimas be tobulą mikroklimatą patalpose kuriančios įrangos šiais laikais yra sunkiai įsivaizduojamas. Ir tikrai neverta bandyti tai įsivaizduoti, kadangi kai galima gyventi patogiau, saugiau ir tuo pačiu ramiau – kodėl gi ne? Kaitri vasara parodė, kad namai bei kitos patalpos be gero kondicionieriaus gali virsti tikromis pirtimis, tad daugelis turėtų sau užduoti klausimą – ar  kondicionieriai reikalingi mano namams? Apie tai ir yra šis straipsnis, kuriame kalbiname tobulo mikroklimato kūrėjus-vadybininkus, kurie prekiauja įranga.

Tobulo mikroklimato kūrimas

Reikia ne tik atrasti Jūsų poreikiams bei būstui labiausiai tinkamas sistemas, tačiau taip pat ir jomis naudotis pagal rekomendacijas, kuriomis dalinasi specialistas. „Daugelis žmonių apsidžiaugę, kad nuo šiol kaitrios vasaros jų namuose bus malonios – nusistato labai žemas temperatūras. Vėliau pergyvena, kad skauda gerkles ir dėl to kaltina kondicionierius. Tai yra paprasčiausias nežinojimas. Būtent specialistai apie tai ir turi kalbėti su pirkėjais. Mes savo klientams siūlome laikyti iki 5-ių laipsnių palaikymą žemiau temperatūros nei yra lauke. Ypač tokiu atveju, kai nuolatos vaikščiojama į kambarį bei lauką, tad tai rekomenduojama norma, Pavyzdžiui, komercinio tipo pastatuose. Jeigu būname tik namuose ir greitu metu niekur neplanuojate eiti – riba, žinoma, gali būti didesnė. Juk dažnai termometras lauke ant saulės rodo 40, tad tikrai nesinori kambaryje nusistatyti 35. Tokiu atveju 25 laipsniai bus optimalus variantas, kadangi tiktina, kad tikrojo lauko temperatūra siekia iki 32 ir panašiai“,- patarimus dalija specialistas.

Vieni kondicionieriai turi daugiau temperatūros reguliavimo galimybių, kiti – mažiau. Kadangi ši sistema dažniausiai perkama ilgiems metams – visada verta įsigyti inovatyvesnes, kurios gali užtikrinti kuo geriausią kasdienybės kokybę kaitromis dienomis.

Sistema, kurios beveik nematote

Oro kondicionieriai, žinoma, pirmiausia reikalingi dėl tobulo mikroklimato kūrimo, tačiau kaip papildomas privalumas gali būti akcentuojamas stilius kurie dažniausiai ne tik skoningai įsikomponuoja interjere, tačiau tuo pačiu yra beveik nematomas. „Galime pasiūlyti labai skirtingų dydžių kondicionierius, tad dažnai savo klientų klausiame dėl vietos, kurioje įranga stovės. Kai jie nusako plotą bei poreikius – parenkame jiems labiausiai tinkamas sistemas, kurios kinta ne tik dydžiu, tačiau ir dizainu. Šiuo metu pasiūla labai plati ir net kondicionieriai gali būti skoningas interjero akcentas“,- juokauja specialistas.

Apskritai kondicionieriai gali būti montuojami arba mobilūs, tad kinta ne tik jų dizainas ir dydis, tačiau taip pat ir pajungimo galimybės. Priklausomai nuo to galima rasti laikiną įrangos vietą sezono metu arba visam laikui.

Ne tik šaldymas, tačiau ir šildymas

Daugeliui žmonių yra naujiena, kad oro kondicionieriai ne tik vėsina patalpas, tačiau taip pat ir šildo jas. „Jeigu norite įsigyti daugiafunkcinį daiktą – tokiu atveju siūlomi kondicionieriai, kurie vasaromis naudojami kaip vėsintuvai, o žiemos, rudens, pavasario metu kaip papildomos namų šildymo sistemos. Tuomet įranga bus naudojama ištisus metus, tad dar labiau atsiperka. Kadangi sistema veikia imdama kur kas mažiau energijos nei standartiniai oro šildytuvai – tai tuo pačiu ir ekonomiškas bei ekologiškas namų apšildymo būdas“,- pasakoja specialistas.

Kondicionieriai papildomai padeda pašalinti ir perteklinę drėgmę namuose, tad bus galima ne tik geriau jaustis, tačiau taip pat ir išvengti pelėsio, kuris sukelia įvairias ligas bei gadina baldus.

Užsakymo Nr. KMC210133

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: